Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
New Midsize Coupé

Ovako će izgledati VW-ov novi i manji četverovratni coupe

Volkswagen New Midsize Coupé
Foto: Volkswagen
1/3
18.04.2014.
u 11:24

Auto je kraći od Passata, pa čak i od Jette, no širi je od oba modela

Volkswagen je uoči auto-salona u Pekingu, koji se održava ovog vikenda, predstavio crteže kocenpta New Midsize Coupé, što doslovno znači novi coupe srednje klase. O čemu je zapravo riječ?

Iako se zove coupe, auto očito "višak vrata", što znači da je riječ o četverovratnom coupeu, svojevrsnoj manjoj inačici Passata CC. Ono što ovaj auto čini coupeom, objašnjavaju u Volkswagenu, su mala visina (1422 milimetra) i velika širina (1838 mm), nisko vizualno težište, mali prevjesi i dinamična linija krova.

Iako bi prema nazivu trebao pripadati u srednju klasu, auto je s dužinom od 4597 milimetara zapravo kraći od Passata, pa čak i od Jette. Međutim, širi je od oba modela, pa u VW-u smatraju da spada u srednju klasu. Dizajnersku ekipu koja je radila na ovom modelu predvodio je VW-ov glavni dizajner Klaus Bischoff, koji je radio i na gradskom autu VW Up.

Koncept koristi četverocinlindrični motor TSI od 220 konjskih snaga, ubrzanja od 0 do 100 km/h za 6,5 sekundi i krajnje brzine od 244 km/h.

Foto: AlfaRomeo

>> Najpopularniji Volkswagenov model slavi četrdeseti rođendan

>> Volkswagen u Indiji predstavio redizajnirani koncept Taigun

Komentara 3

Avatar targus
targus
13:37 18.04.2014.

samo kaj je na slici veličine passata, jer kad se uzmu u obzir proporcije bočnih stakala i duljine auta, ..ovo nikako ne može biti kraće od 480. A i, kad se pojavi na cesti,...sigurno neće biti 70 % od ovih linija kakve su na crtežu

MR
mrki69tua
21:45 18.04.2014.

VW polako, ali sigurno, gubi tržišnu utrku sa azijatskim konkurentima. Jedino od njemačkih auta korak u dizajnu i kvaliteti drži AUDI (austrijski, svejedno). BMW bez ideje, Mercedes završnom obradom sve lošiji i lošiji. Uglavnom žalosno... P.S. po nacrtu ovo jee Passat CC sa 20'' felgama?

TE
Testera
21:16 18.04.2014.

VW nije za kupe nego za dućan i nazad izvedbu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije