Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SALON U PARIZU

Osma generacija Passata i XL Sport s Ducatijevim motorom najveći VW-ovi noviteti

VW
Foto: Bojan Arežina
1/6
02.10.2014.
u 13:15

Novi Passat odmah je predstavljen i u plug-in hibridnoj verziji GTE

Osma generacija Volkswagenova Passata jedna je od premijera koje su izazvale najveću pozornost na današnjem otvaranju salona automobila u Parizu. Odmah su predstavljene i limuzinska i karavanska izvedba, ali i plug-in hibridna verzija GTE u obje izvedbe, koju je moguće voziti samo na električni pogon do 50 km/h.

Novi Passat je do 85 kilograma lakši od prethodne generacije, a zahvaljujući novim motorima učinkovitost je povećana za do 20 posto. U ponudi je deset motora s izravnim ubrizgavanjem i turbo punjačem od 120 pa do 280 konjskih snaga. Uz sve motore moguće je naručiti DSG-mjenjač, koji dolazi standardno uz najbolji motor. Novi Passat stiže na europska tržišta u četvrtom kvartalu ove godine.

Veliku pozornost na Volkswagenovu štandu danas je izazvao i koncept XL Sport, sportskija verzija već poznatog ultra učinkovitog XL1. XL Sport koristi Ducatijev dvocilindrični motor od 200 konjskih snaga, a zahvaljujući njemu i masi od samo 890 grama postiže maksimalnu brzinu od 270 km/h. XL Sport bit će proizveden u ograničenoj seriji od samo 500 primjeraka, što je dvostruko više od planirane proizvodnje XL1.

Volkswagen je u Parizu premijerno predstavio i Golf Alltrack, povišenu verziju karavanske inačice Golfa s pogonom na sva četiri kotača i odgovarajućim izmjenama na karoseriji, te sportski Polo GTI s novim 1,8-litrenim motorom koji razvija 192 konjskih snaga, a omogućuje ubrzanje do stoke za 6,7 sekundi i maksimalnu brzinu od 236 km/h. Golf Alltrack se očekuje na tržištu na proljeće iduće godine, dok će Polo GTI u listopadu stići u Njemačku, a u veljaču u ostatak Europe.

>> Nastavak Opelove priče koja traje 32 godine

>> Nova Fabia nudi dinamičniji izgled i veći prtljažnik

Komentara 1

Avatar Urban Fox
Urban Fox
22:37 02.10.2014.

hej novinaru Arežina imaš li ti spellchecker u svom Officeu , toliko felera da sad nisam videl niti u jednom članku ikad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije