Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crossland X

Opelov prvi crossover već se ukazao u Zagrebu, u salonima krajem lipnja

Opel Crossland X
Foto: Opel
1/4
22.03.2017.
u 08:31

Po zapremnini prtljažnika Crossland X vodeći je u segmentu

Opelov prvi crossover i prvi plod suradnje Opela i francuske PSA grupacije - koja je nedavno kupila njemački Opel - u Zagrebu se, izložen na krovu Muzeja suvremene umjetnosti, ukazao i prije gašenja ženevskih reflektora, pod kojima je Opel Crossland X premijerno izložen.

Uz Mokku X, Crossland X drugi je član Opelove obitelji X u B segmentu. Spaja praktičnost i prostran interijer s izgledom SUV-a. Uz kompaktne vanjske dimenije i prilagođenost obiteljskim potrebama, u adute mu se ubraja povišen položaj sjedenja.

Vodeći po veličini prtljažnika

Dvobojna karoserija podrazumijeva izbor između tri boje krova (crna, bijela, siva), a atraktivnosti doprinose i kotači veličine do 17 inča te zaštitne obloge karoserije i blatobrana. Dostupan je i panoramski stakleni krov (109x87 cm).

Ergonomska prednja sjedala u Opelovim su se modelima već udomaćila, a ulazak u Crossland X olakšavaju i stražnja vrata sa širokim otvaranjem.

Po zapremnini prtljažnika Crossland X vodeći je u segmentu. Prtljažnik s dvostrukim dnom u osnovi prima 410 litara, no stražnja se klupa (djeljiva u omjeru 60:40, s tri mogućnosti nagiba naslona) može pomaknuti 15 centimetara naprijed, čime se prtljazi otvara 520 litara. Spuštanjem naslona stražnje klupe raspoloživi prostor raste na 1255 litara.

Opelov je novitet pun naprednih rješenja, među kojima su dodirni zasloni, head up display, prepoznavanje prometnih znakova, automatsko kočenje, povezivost s pametnim telefonima i njihovo bežično punjenje te Opel OnStar usluga.

Na benzin, dizel i plin

Na tržište Crossland X dolazi s ponudom od pet motora. Svi trocilindrični benzinski i četverocilindrični dizelski agregati izrađeni su od aluminija i malo troše. Benzinac s početka ponude 1,2-litarski je motor sa 81 konjskom snagom, koji prosječno troši 5,1 l/100 km.

Sljedeći je 1,2 Turbo s izravnim ubrizgavanjem koji dolazi sa 110 konja i 5-stupanjskim ručnim ili 6-stupanjskim automatskim mjenjačem, a na raspolaganju je i 1,2 Turbo sa 130 konja. Dizelski 1,6 D raspolaže s 99 i 120 konjskih snaga, a u ponudi je i Ecotec, kao i 1,2 LPG opcija od 81 KS.

Opel Crossland X proizvodit će se na istoj proizvodnoj traci kao i Citroen C3 Picasso. Na našem se tržištu očekuje krajem lipnja ili početkom srpnja. Cijene još nisu poznate, no očekuje se da će se Opel Crossland X cjenovno smjestiti između Corse i Mokke X.

>> Toyota C-HR, Audi Q5 i Land Rover najbolji, Fiat 500 i Ford Ka+ dobili 3 zvjezdice

>> Mitsubishi u život vraća Eclipse, ali kao - crossover

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Olujni
Olujni
08:16 30.03.2017.

Opel nije njemački već američki, tj. bio je to donedavno, sad je francuski, što znači da kad je bio njemački bio je na konju, postavši američki pao je sa konja na magarca, a sad kad je francuski pao je sa magarca na kokoš!

Avatar stef99
stef99
19:08 24.03.2017.

Šteta za Opel što se uvalio u francusku grupu, koja je lošija od njemačkih, japanskih i itd, ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije