Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

Opelov mali SUV Mokka stiže krajem godine

\'opelmokka_nnn_aut_100112\'
Foto: Opel
1/3
17.01.2012.
u 08:17

Uz standardni prednji pogon, kompaktna Mokka može doći opremljena prilagodljivim pogonom na sve kotače

Potpuno novi model, mali SUV nazvan Mokka, Opel će potkraj godine lansirati na tržište. Premijeru će prvi Opelov model u rastućem segmentu malih SUV-ova doživjeti u ožujku, na međunarodnom salonu automobila u Ženevi. Opel Mokka donosi dinamičan sportski dizajn uparen s funkcionalnošću kakvu inače nalazimo u velikim SUV modelima ili monovolumenima. Zahvaljujući dužini od 428 cm, u Mokku se udobno može smjestiti pet putnika.

Uz standardni prednji pogon, Mokka može doći opremljena pogonom na sve kotače kod kojega se okretni moment, kada je to potrebno, prenosi na stražnje kotače zbog boljeg držanja podloge i upravljanja. Dostupna su tri učinkovita motora, a svi s ručnim mjenjačem opremljeni su Opelovim sustavom Start/Stop koji pomaže u smanjenju potrošnje goriva. Ponuda benzinaca sastoji se od 1,6-litarskog prirodno zračenog motora sa 115 KS te 1,4-litarskog turbo motora sa 140 KS. Dizelske boje brani 1,7 CDTI turbo agregat sa 130 KS i okretnim momentom od 300 Nm. Oba turbo motora, 1,4 Turbo i 1,7 CDTI, mogu se kombinirati sa 6-stupanjskim ručnim ili automatskim prijenosom.

U unutrašnjosti je naglasak na funkcionalnosti i lakoći korištenja. Putnička kabina ima čak 19 pretinaca za pohranu sitnica, a na raspolaganju su do 1372 litre prtljažnog prostora. Automobil nudi i posljednju generaciju Opelova jedinstvenog integriranog nosača bicikala FlexFix. Također, Mokka u B-segment SUV-ova uvodi nove revolucionarne tehnologije, primjerice, cijeli niz sustava pomoći vozaču koji se temelje na prednjoj kameri Opel Eye, kao i stražnju kameru. Osim toga, ima ergonomska sjedala koja je certificirala njemačka organizacija stručnjaka ortopeda.

Inače, zanimljivo ime novog modela inspirirano je sitnim i oblim zrnima kave prestižne sorte Coffea Arabica.

Ključne riječi

Komentara 1

EL
elv
09:02 17.01.2012.

ista Dacia Duster..... Onda bolje Dacia nego ovo malo govno preplatiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije