Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GT Concept

Opel za Ženevu pripremio koncept čistokrvnog sportaša

Opel GT Concept
Foto: Opel
1/3
02.02.2016.
u 11:00

Jednolitreni aluminijski turbomotor smješten je centralno sprijeda, kako bi nizak centar gravitacije pogodovao sportskoj vožnji

Opel je za salon automobila u Ženevi - koji bi vrata trebao otvoriti početkom ožujka - pripremio koncept čistokrvnog sportaša. GT Concept njemački proizvođač opisuje kao najvišu evolucijsku točku svoje dizajnerske filozofije.

Na konceptu čistih i aerodinamičnih linija pažnju plijeni izostanak bočnih prozora i retrovizora. No, bočni prozoru su tu, ali vješto su stopljeni s karoserijom, pa su skoro neprimjetni. Upravo su velika vrata s tako integriranim staklima najveća inovacija na ovom konceptu. Bočnih retrovizora zaista nema, a u Opeovoj viziji automobila budućnosti njih mijenjaju kamere montorane iza lukova prednjih kotača. Sliku emitiraju na monitore smještene u kabini, na lijevoj i desnoj strani. Nema ni kvaka na vratima, već se ona otvaraju pritiskom na točku osjetljivu na dodir, uklopljenu u crvenu liniju na krovu automobila. Vjetrobran se stapa sa staklenim krovom, ostavljajući dojam vožnje u vozilu otvorena krova.

Futuristički konceptni automobil lakši od 1000 kg pokreće 1,0-litreni trocilindarski aluminijski turbomotor smješten centralno sprijeda. Snagu od 145 KS putem 6-brzinskog sekvencijalnog mjenjača (kojim se upravlja putem tipki smještenih na kolu upravljača) šalje na stražnje kotače.

 

>> E-klasa zvijezda Detroita, BMW predstavio M2 i X4 M410i

>> Zeleno svjetlo za prvi Porscheov model samo na struju

Ključne riječi

Komentara 4

CA
catlover98
11:42 03.02.2016.

Prekrasan auto!

ON
onle79
13:42 02.02.2016.

Opel i sportski auti......ma Opel i auti......a tek te crvene prednje gume....zagrcnuo sam se od smijeha

BU
Bubra
13:54 02.02.2016.

Kakvo je ovo smece?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije