Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preTPREMIJERA

Astra u Zagrebu prije premijere u Frankfurtu!

Opel Astra
Foto: Opel
1/3
01.09.2015.
u 19:00

U hrvatske prodajne salone nova generacija Opel Astre u studenom stiže po cijeni od 122.300 kuna

Prije službenog predstavljanja - sredinom rujna na salonu automobila u Frankfurtu - nova Astra jučer se pokazala u Zagrebu. Hrvatska pretpremijera pete generacije Opel Astre pokazuje da njemački proizvođač ozbiljno računa na naše tržište, ali i otvorena je poruka da im je Astra najvažniji model i da njezinim potencijalnim kupcima svakako daju prednost pred reflektorima međunarodnog salona automobila. Više od deset godina zastupnik niti jedne marke nije uspio novitet dovesti u Hrvatsku prije premijere na nekom od svjetskih salona.

U prodajne salone Astra će se ipak uputiti tek nakon predstavljanja u Frankfurtu, a u Hrvatskoj će se moći kupiti od studenog, i to po cijeni od 122.300 kuna (za 1,4 izvedbu od 100 KS)

Na našem tržištu, serijska oprema nove Astre obuhvatit će 6 zračnih jastuka, ESP, pomoć pri kretanju uzbrdo, klima-uređaj, radio USB, Bluetooth, komande na upravljaču, temopomat/limitator brzine, grijane retrovizore... Nova generacija Astre temelji se na novoj laganoj arhitekturi vozila. U ponudi su samo motori najnovije generacije (od 95 do 200 konjskih snaga). Brojne tehnologije i sustavi pomoći povećavaju udobnost i sigurnost putnika, a sustav za povezivanje i usluge Opel OnStar, moderna integracija mobitela i revolucionarna prilagodljiva svjetla s posve LED matricom IntelliLux postavljaju nove standarde. Nova generacija Astre prvi je Opelov model koji će od predstavljanja biti dostupan s osobnim pomoćnikom za povezivanje i usluge Opel OnStar.

Iza atraktivnih sportskih linija dinamične su performanse i učinkovitost. Zahvaljujući intenzivnom programu mršavljenja, nova je Astra 120 do 200 kg lakša od prethodnog modela. Iako su joj dimenzije manje, upotrebom kompaktnog dizajna i lakih materijala znatno su povećane prostranost i udobnost, ali i agilnost.

Nova je Astra duga 437 cm. Visoka je 146 cm, a diči se koeficijentom otpora zraka manjim od 0,30. Iako je manja izvana, te s dva cm manjim međuosovinskim razmakom, donosi prostraniju putničku kabinu. U interijeru vozača dočekuje nova instrumentna ploča. Manje je kontrolnih prekidača i gumba, a na središnjem dijelu konzole ističe se velik dodirni zaslon (do 8 inča) putem kojeg se upravlja većinom funkcija za zabavu i komfor.

>> Nova Opel Astra - kompaktnija i 200 kg lakša uz moderne motore i tehnologiju

>> Opel Karl - novi gradski borac po cijeni od 71.470 kn

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije