Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4. GENERACIJA

Novi Scenic u klasu unosi još više komfora, sigurnosnih tehnologija, ali i serijske 20-inčne kotače

Renault Scenic
Foto: Renault
1/5
30.09.2016.
u 18:00

U Hrvatskoj se četvrta generacija Scenica očekuje krajem studenog ili početkom prosinca, po početnoj cijeni od 134.900 kn

Model koji je 1996. godine pokrenuo trend kompaktnih jednovolumena - Renault Scenic - predstavio se u četvrtoj generaciji. Bitno atraktivnijeg dizajna i s naglašeno robusnim detaljima, Scenic se pridružio današnjem trendu vizualnog zaokreta jednovolumena prema crossoverima. Takvi se modeli kupcima više sviđaju, a zadržane su cijenjene osobine - prilagodljivost, prostranost i udobnost.

Prostraniji i prilagodljiviji

Nova generacija od prethodnika je veća (dug je 440,6 cm), većeg međuosovinskog razmaka, opremljena naprednom tehnologijom koja povećava udobnost i sigurnost. Novi Scenic sam će zakočiti istrči li pred njega pješak, samostalno se može i parkirati. Odignutiji je od tla, stražnji prevjes mu je kraći, a širi trag kotača doprinosi većoj stabilnosti. Novo trodijelno vjetrobransko staklo pruža panoramski pogled i veću vidljivost, kao u novom Espaceu. Iz Espacea je Scenic baštinio i R-Link 2, multimedijski sustav koji putem velikog dodirnog ekrana omogućava upravljanje gotovo svim sustavima vozila - od navigacije i klimatizacijskog uređaja do postavki ovjesa. No, koliko je taj sustav napredan, toliko pozornost vozača odvlači s ceste.

Scenicov interijer uzorne je prostranosti. Sjedala su komforna, stražnja klupa uzdužno pomična. Praktičnih pretinaca i ladica ima posvuda po kabini. Scenicov prtljažnik prima 572 litre, a u Grand Scenic stane 596 l.

Benzinac, dizelaš ili hibrid

Benzinci razvijaju 115 i 130 konja, a dizelaši 95, 110, 130 i 160 KS. Nudi se i dizelaš od 110 konja s Hybrid Assist tehnologijom, ali za njega se još ne zna hoće li se prodavati u Hrvatskoj. Na raspolaganju je u kraćoj i dužoj verziji (Grand Scenic, uz doplatu i sa 7 sjedala). Na našem se tržištu novi Scenic očekuje krajem studenoga ili početkom prosinca, po početnoj cijeni od 134.900 kn za početnu benzinsku izvedbu od 115 konjskih snaga. Prvi dizelaš od 95 KS koštat će 144.900 kn, dok će za Grand Scenic trebati izdvojiti od 157.900 kuna.

>> Prvi veliki Renaultov pick-up rođak je Nissan Navare

Komentara 2

Avatar VitoBH
VitoBH
21:17 30.09.2016.

Najviše Scenica je na šlep službama.

ZV
Zvolen3
07:38 01.10.2016.

Kante Francuske !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije