Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSEBNA SERIJA

Novi najbrži kabrio u Ferrarijevoj povijesti stotku lovi za 3,0 s

Ferrari 458 Speciale A
Foto: Ferrari
1/5
01.10.2014.
u 18:00

Tvrdi aluminijski krov se sklapa za svega 14 sekundi, a ispod poklopca motora brunda 4,8-litreni V8 sa 605 KS i 540 Nm

Ferrari je za salon u Parizu pripremio još jednu posebnu seriju svog već kultnog modela 458. Ovoga puta dobio je nastavak u imenu “Speciale A”, pri čemu speciale znači posebno, a A označava riječ “aperta”, što na talijanskom znači otvoren. Logično, radi se o spideru čiji se tvrdi aluminijski krov sklapa za 14 sekundi, pa 458 Speciale A postaje kabriolet.

Pokreće ga nagrađivani Ferrarijev 4,8-litreni V8 motor sa 605 konjskih snaga, odnosno sa specifičnom snagom od 135 konja po litri obujma. Razvija i 540 Nm okretnog momenta pri 6000 o/min. Ispušta (za takav supersportski automobil) samo 275 g/km CO2. Do stotke pojuri za samo tri sekunde. Štoviše, vrijeme kruga na Ferrarijevoj testnoj stazi Fioriano je najbrže od svih automobila bez krova u povijesti “propetog konjića” – 1:23.05.

Premijerno nije pokazan u tradicionalno crvenoj boji, već u žutoj saplavim i bijelim prugama. Ferrari će izraditi samo 499 primjeraka 458 Speciale A, pa će se sigurno brzo rasprodati.

Foto: Ferrari

>> Ferrari Dino Keitha Richardsa ide na aukciju

>> Ferrari kupio za rekordnih 38,115.000 dolara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije