Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mercedes-AMG

Novi GT donosi kombinaciju trkaćih performansi i praktičnosti

Mercedes-AMG GT
Foto: Daimler
1/9
10.09.2014.
u 12:45

GT S od 510 KS do stotke stiže za 3,8 sekunde

Mercedes-AMG predstavio je novi GT, sportski auto koji, tvrde, kombinira performanse trkaćeg bolida i praktičnost. Riječ je o drugom autu u potpunosti razvijenom u Mercedes-AMG-u, a najavljen je u travnju fotkama interijera.

GT ima središnje smješten novorazvijeni 4-litreni motor V8 Biturbo koji razvija 462 konjske snage, odnosno 510 KS u modelu GT S. Snažniji model Od 0 do 100 km/h stiže za 3,8 sekunde, a najviša mu je brzina 310 km/h, dok slabiji GT ima ubrzanje od 4 sekunde i najvišu brzinu od 304 km/h.

Dvosjed aluminijske karoserije opremljen je mjenjačem sa sedam brzina i sustavom s dvije spojke na stražnjoj osovini, a tu je i elektronički blokirajući diferencijal.

Foto: Daimler

Kupcima ovakvih automobila prtljažni prostor vjerojatno nije prvi na listi prioriteta, no u Mercedesu ističu da prtljažnik od 350 litara može primiti dvije torbe s palicama za golf.

Cijenu još ne znamo, a više informacija trebali bi doznati na auto-salonu u Parizu, gdje će GT biti jedna od najvećih zvijezda.

>> Novi superautomobil Mercedes-AMG GT najavljen fotkama interijera

>> Zanosan križanac sportskog kupea, limuzine i karavana

Komentara 1

N1
Nešo.15
09:13 11.09.2014.

Ne, ne sviđa nam se! Mi više volimo: JAGUAR f-type, ASTON MARTIN db9, ASTON MARTIN Vantage, ASTON MARTIN Vanquish, Maserati Alfieri, Ford Mustang, CHEVROLET Camaro, CHEVROLET Corvette C7.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije