Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEST: OPEL ASTRA

Novi dizelaš znatno je poboljšao užitak u vožnji

Opel Astra
17.08.2014.
u 10:30

S Opelom nema šale - do 2016. godine lansirat će čak 13 novih motora, a temelj ponude je isprobani 1,6-litreni dizelaš

Dobar dizelski motor neophodan je na putu prema (ponajprije europskom) uspjehu. Stoga ne čudi što je Opel naglasak nove strategije četverocilindraša stavio upravo na 1,6-litreni CDTI, odnedavno dostupan i u Astri.

Brza i uglađena

Tvrtkin prvi u cijelosti aluminijski dizelski motor, nakrcan sofisticiranim tehničkim rješenjima, u testiranoj verziji razvija 136 KS (najviše među 1,6-litrenim dizelašima) i 320 Nm okretnog momenta. U kombinaciji s temeljito poboljšanim šestbrzinskim ručnim mjenjačem ova dizelska Astra respektabilno je brza, ali više od performansi impresioniraju uglađenost i tišina rada, dvije odlike koje kod prethodnih Opelovih dizelaša nisu bile hvalevrijedne. U čitavom rasponu okretaja i pri svim brzinama novi CDTI bitno je mirniji i ugodniji, a istodobno i učinkovitiji - osim što emitira samo 104 g/km CO2, u kombiniranom prosjeku troši samo 3,9 l/100 km, što u praksi znači još uvijek dojmljivih 4,5 litara.

Ta novootkrivena uglađenost dizelske Astre osjetno je poboljšala iskustvo vožnje i cjelokupnu udobnost podigla na višu razinu, unatoč tome što je inače prvoklasna podatnost ovjesa ovdje donekle narušena opcijskim sportskim podvozjem.

Bogata oprema

U razmjerno prostranoj unutrašnjosti Cosmo paket donosi sve što biste mogli poželjeti, od dvozonske klime i tempomata do kožnog upravljača i naprednijeg audio sustava. Astra 1,6 CDTI Cosmo stoji 151.000 kuna, a s početnom Enjoy opremom dostupna je od 139.400 kuna. Novi motor nudi se i u izvedbi sa 110 KS, a stoji od 136.976 kuna.

>> Naoštrena koplja - Dinamičnija no ikad, Astra čeka Golf VII

>> Astra 1,6 CDTI troši samo 3,7 litara dizela

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Milokliz
Milokliz
13:33 18.08.2014.

Na benzin se vozi, na plin se grije, na dizel se ore. Dobitna 'rvacka kombinacija je kabriolet sa dizel motorom...

Avatar Lizard king
Lizard king
17:30 17.08.2014.

Ma kako dizelas moze pridonjeti ugodnijoj voznji? Dajte ljudi, priznajte da ste skrti da date kunu vise za litru benzina umjesto dizela i prestanite drobit gluposti..! Dizel ronda, ima ruzan i bucan rad, smrdi itd...kako to moze biti ugodnije od benzinca??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije