Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORTSKI DVOSJED

Nova generacija Audija TT bez sumnje je poseban automobil

Audi TT
Foto: Audi
1/8
01.10.2014.
u 10:00

Virtualni kokpit: Ploča s instrumentima posve je digitalna

Nova generacija Audija TT je bez sumnje poseban automobil. U mnogim se detaljima ističe u odnosu na konkurenciju. Iza prepoznatljivih linija krije se unutrašnjost sa sasvim novim “virtualnim kokpitom”. Tako naime Audi naziva potpuno digitalnu ploču s instrumentima koja pruža dosade neviđene mogućnosti prikaza multimedijskih funkcija i navigacije. Čitava ploča funkcionira kao veliki LCD zaslon, moguće joj je mijenjati izgled te na njoj prikazivati, primjerice, upute navigacije sa satelitskim slikama iz Google karata. Stoga zaslona na središnjoj konzoli nema, no suvozač može također sasvim dobro viditi zaslon ispred vozača.

Ipak, ovo je automobil koji je mnogo više orijentiran na vozača. Vožnja u njemu je zaista pravi užitak, ovjes moćan, upravljač izravan a automobil u svakom trenutku radi ono što si zamislite te je usprkos sportskom karakteru izuzetno lagan za vožnju. Audi za sada nudi tri motora. Osnovu predstavlja dizelaš sa 184 KS, no mnogo više oduševljava dvolitreni turbobenzinac sa 230 KS s kojim svi potencijali ovog auta dolaze do izražaja. Vrh ponude predstavlja TTS s 310 KS koji 100 km/h postiže za samo 4,7 sekundi. Quattro pogon serijski je kod TTS-a, a kod izvedbe s 230 KS može se doplatiti.

Ručni mjenjač vrlo je precizan, a u ponudi je i S tronic s dvostrukom spojkom. Vozač može birati i između pet postavki vožnje: ekonomične, komforne, dinamične, automatske i individualne. U dinamičnoj automobil je najzabavniji za vožnju, a ako je opremljen s pogonom na sve kotače više snage prenosi straga te tako omogućava brže skretanje u zavoje i donosi još više zabave.

Novi TT u Hrvatsku stiže do kraja godine a cijene za naše tržište se za sada ne znaju.

>> Najmanja, ali po svemu prava Audijeva limuzina

>> Terenski premium ljepotan oduševljava izvedbom i voznim sposobnostima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije