Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERA U PARIZU

Nova Fabia nudi dinamičniji izgled i veći prtljažnik

Škoda Fabia
Foto: Bojan Arežina
1/7
02.10.2014.
u 11:49

Fabia treće generacije bit će dostupna u Europi od studenog, dok će Combi stići početkom iduće godine

Pariški salon automobila jutros je otvorio svoja vrata novinarima. Jedna od najvećih premijera bila je ona treće generacije Škode Fabije, u standardnoj peterovratnoj izvedbi te u karavanskoj verziji Combi.

Nova Fabia ostavlja vrlo ugodan dojam. Vanjski dizajn dosta je "izoštren" u odnosu na prethodnu generaciju, dok iznutra izgleda čvrsto i solidno. I prostrano - na stražnjoj klupi ima dosta mjesta za odrasle osobe prosječne visine. Fabia treće generacije 8 je mm kraća (Combi je 10 mm duži), 90 mm šira i 31 mm niža od prethodnog modela, dok je prtljažnik sa svojih 330 litara (530 u Combiju) za 15 litara veći (25 kod Combija).

U ponudi su novi motori, četiri benzinca i tri dizelaša, u skladu sa standardima o ispušnim plinovima EU6. Benzinci su jednolitreni trocilindraši s izravnim ubrizgavanjem goriva i 1,2-litreni turbi-motori, a snaga se kreće od 60 do 110 konja. Dizelaši (1,4 common rail s izravnim ubrizgavanjem goriva i turbo punjačem) se kreću od 75 do 105 konjskih snaga. Potrošnja goriva i količina ispuštanja CO2 u odnosu na prethodnu generaciju smanjena je do 17 posto.

Foto: Bojan Arežina

Nova Fabia prva je Škoda opremljena tehnologijom MirrorLink, koja omogućuje opciju jednostavnog spajanja sa smartphoneom i upravljanja nekim aplikacijama putem zaslona u automobilu. Tu je i veća mogućnost personalizacije dizajna. Kupci mogu birati između 15 boja karoserije, a mogu odabrati i različitu boju krova - srebrnu, bijelu, crnu ili crvenu.

Nova Fabia bit će dostupna u Europi od studenog, dok će Combi stići početkom iduće godine.

>> Evo koje ćemo novitete vidjeti u Parizu

>> Nastavak Opelove priče koja traje 32 godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije