Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mreža se širi

Norveškoj svaki pet kupljeni automobil - električni

električni auto
Foto: Andreas Franke/DPA/PIXSELL
1/5
18.01.2017.
u 19:30

Sve više turista svoj odmor bira prema tome gdje ima punionica za električni automobil, kažu u turističkoj kompaniji Jadran, koja je otvorila prvu takvu punionicu na crikveničkom području

Europi je 2015. prodano 150.000 plug-in hibridnih i baterijskih automobila od čega čak 90 posto, prema podacima Europske agencije za okoliš, u Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj, Švedskoj i Danskoj. U Norveškoj je, recimo, od ukupnog broja prodanih automobila u 2016. na cestu izišlo više od 20 posto električnih. Trend je rastući, a ne prolazi neopaženo ni među našim turističkim domaćinima. Iz crikveničkog Jadrana, s osam hotela, dva kampa i turističkim naseljem, javljaju da su u hotelu Omorika postavili svoju prvu punionicu za električne automobile. Otvara se kad i hotel, početkom ožujka, a istovremeno će se moći puniti dva automobila. Za goste hotela ta će usluga biti besplatna, a ostalima će se naplaćivati. Punionica je, inače, domaći proizvod iz Ludbrega

“Danas sve više vlasnika električnih vozila odmor planira tamo gdje mogu puniti automobile, a postavljanjem punionica za električne aute nastavljamo promovirati zeleno poslovanje”, kaže Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadran d.d. 

Crikvenička Omorika nije prvi hotel s punionicom za električne automobile u nas. Punionice imaju i zagrebačka Esplanadea, rovinjski hoteli Lone i Monte Mulin, Kempinski hotel Adriatic..., a u Jadranu najavljuju da će punionice postavljati i u drugim objektima.

>> Volkswagen želi postati vodeći proizvođač električnih automobila: Naša će industrija doživjeti najveću preobrazbu u svojoj povijesti

Komentara 3

Avatar Olujni
Olujni
00:32 19.01.2017.

Ukrao si mi komentar, prodajemo HEP koji će az 10 godina vrijediti 100 puta više od Ine, a kupujemo INU koja će uskoro biti bezvrijedna!

HR
Hrabraja
20:30 18.01.2017.

A mi kupujemo inu i prodajemo HEP. Zato sto nas vode ljudi iz kamena, a ne napredni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije