Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJEŠTINA

Napravili repliku Lexusa od kartona koja se može i voziti

Lexus
Foto: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL
1/6
05.10.2015.
u 14:49

Auto je opremljen funkcionalnim električnim motorom

Replika Lexusa IS u pravoj veličini izrađena gotovo u potpunosti od kartona danas je predstavljena u Toyotinom sjedištu u Epsomu u Surreyu, u Velikoj Britaniji.

Automobil inspiriran japanskom vještinom savijanja papira origami ima prava funkcionalna vrata, svjetla, kotače, pa čak i električni motor, što znači da se može i voziti.

Za izradu se pobrinula londonska tvrtka Scales and Models, specijalizirana za prototipove i posebne modele.

- Ovo je bio vrlo zahtjevan posao. Pet ljudi bilo je uključeno u digitalni dizajn, modeliranje, lasersko rezanje i sastavljanje - rekao je osnivač i direktor tvrtke Ruben Marcos.

>> VW samo za španjolsko tržište predstavio 'Herbie 53'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije