Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VESPA WORLD DAYS

Najveći Vespa susret ove godine u Biogradu i Zadru

Vespa
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/2
06.05.2015.
u 10:30

Najveći Vespa susret u povijesti organizira zajednica od 10 hrvatskih klubova ujedinjenih u Vespa klub Hrvatska

Vespa World Days - tradicionalni međunarodni susret koji se od 1954. godine održava u cijelom svijetu, a gradovi domaćini svake godine se izmjenjuju - ove će se godine održati u Hrvatskoj. Susret se dosad održao u Parizu, Barceloni, Rimu, Madridu, Firenzi, Veroni, San Marinu, Hamburgu, Beču, Lisabonu, Torinu, Fatimi, Londonu, a ove će godine Biograd n/m i Zadar postati dio odabranog društva. Vespa World Days održat će se od 11. do 14. lipnja, a dolazak je već potvrdilo preko 5000 vozača Vespi, što ovu manifestaciju čini najvećim Vespa susretom u povijesti.

S obzirom na iskustvo u održavanju sličnih manifestacija te susretljivosti gradskih vlasti Biograd n/m je idealan izbor, a zbog kulturno-turističkog karaktera susreta organizaciji se pridružio i grad Zadar. Zanimljivost je da će najvrijedniji i najrjeđi primjerci Vespe biti izloženi u crkvi sv. Donata, simbolu grada Zadra.

Najveći Vespa susret u povijesti organizira zajednica od 10 hrvatskih klubova ujedinjenih u Vespa klub Hrvatska. U Hrvatskoj, naime, djeluju Vespa klubovi iz Dubrovnika, Umaga, Rovinja, Zagreba, Rijeke, Zadra, Splita, Metkovića, Šibenika i Varaždina. Udruženi su u Vespa klub Hrvatska koji ukupno broji oko 500 članova. Vespa klubovi u Hrvatskoj službeno postoje još od 1962. godine. Vespa klub Hrvatska ne samo da nije među najvećim nacionalnim klubovima po brojnosti članova, već se ubraja u najmanje. Bez obzira na to, uživa veliko povjerenje Vespa World Cluba zbog jedinstvenog duha zajedništva i homogenog djelovanja članova iz svih hrvatskih gradova. Program susreta uključuje muzejske izložbe starih i jedinstvenih primjeraka Vespe, turističke izlete, službeni defile u koloni dugoj preko 10 kilometara, veliku gala večeru te zabavni večernji program.

>> 50. godišnjica prvog Vespa kluba u Hrvatskoj u rujnu na Jarunu

>> Sportski duh Vespe zadržan u novoj izvedbi Sprint

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije