Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEST: Honda Civic

Najprostraniji obiteljski kompakt sada ima i pravi sportski dizajn

22.04.2015., Zagreb -  Honda Civic. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
18.05.2015.
u 11:00

Najveće promjene Japanci su napravili na karoseriji, koja je sada vrlo atraktivna

Honda je redizajnom 9. generacije Civica vratila sportski štih svom kompaktu. Pogotovo u Sport izvedbi, koju smo isprobali s 1,8-litrenim VTEC benzinskim motorom.

Najveće promjene Japanci su napravili na karoseriji, koja je sada vrlo atraktivna i na prvi pogled bi se moglo pomisliti da se radi o pravom sportskom modelu. Međutim, ispod poklopca je već poznati atmosferac sa 142 KS i 174 Nm okretnog momenta. To je vrlo solidan motor klasične gradnje kojeg za najbolje performanse treba tjerati u visoke okretaje (pri 6500 o/min razvija 142 KS). Do stotke sprinta za solidnih 9,4 s, a najveća brzina mu je 215 km/h. Civic se može voziti dinamično i pruža vozaču zabavu, ali manje nego što bi to sportski izgled sugerirao.

Ali, pravi je to obiteljski prostrani kompakt, s mnogo prostora na stražnjoj klupi i rekordnim prtljažnikom u klasi (477 litara). A tu su i Hondina praktična čarobna sjedala koja prtljažnik u sekundi pretvaraju u potpuno ravnu površinu. Podizanjem sjedeće površine stražnjih sjedala oslobađa se prostor dovoljan za smještaj dva brdska bicikla. Zaista praktično i zasad nenadmašeno od konkurenata.

S motorom se dobro slaže 6-brzinski precizan ručni mjenjač. Uz start/stop sustav prosječna potrošnja nam je bila vrlo solidnih 7,4 l/100 km. U gradu treba računati na potrošnju veću od 8 litara, a slično je i na autocesti, na brzinama do 150 km/h. Civic s opremom Sport Navi koja uključuje i 7" ekran osjetljiv na dodir, odličnu navigaciju, automatsku klimu, atraktivne vizualne dodatke i parking kameru stoji 199.990 kn. Početni benzinac sa 100 KS stoji 146.990 kuna, a dizelaš sa 120 KS 187.790 kuna.

>> Honda Civic ovaj put sa cijenom koja ne izaziva zgražanje

>> Honda Civic korak do istinskog sportaša

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije