Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUPNJA RABLJENOG

Na dan otplate kredita auto mora biti mlađi od 11 godina

13.06.2014., Zagreb - Na istocnom dijelu Zagrebackog Velesajma otvoren je City Auto Sajam koji od 13. do 15. lipnja na jednom mjestu nudi provjerene rabljene automobile. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
05.02.2016.
u 11:30

Hypo Alpe Adria Bank nudi rok otplate od dvije do sedam godina

Pri kupnji automobila malo tko u džepu ima gotovinski iznos. Kupci se okreću leasing ponudama ili kreditima. Gotovo svaka banka u Hrvatskoj nudi kredit za kupnju novog automobila, no mnoge od njih predvidjele su i mogućnost kupnje rabljenog automobila putem kredita.

Rijetki kupuju gotovinom

Razumljivo, jer sve se više građana okreće kupnji rabljenog automobila umjesto novog i sve više kupaca ni povoljniji rabljeni automobil ne može platiti gotovinom. Kupnja rabljenog automobila nekom od kreditnih linija domaćih banaka zapravo je najčešća opcija kupaca koji se odluče svoj novi rabljeni automobil potražiti u Hrvatskoj, kod nekog od renomiranih trgovaca rabljenim vozilima.

Kupujete li rabljeno vozilo kreditom neke od banaka, prije izbora automobila imajte na umu da banke propisuju maksimalnu starost vozila u trenutku otplate zadnjeg anuiteta te se ona u pravilu postavlja na 11 ili 12 godina. Konkretno, Hypo Alpe Adria Bank nudi rok otplate od dvije do sedam godina, ali starost rabljenog vozila ne smije prelaziti 11 godina na dan dospijeća posljednjeg anuiteta.

Također, efektivna kamatna stopa u nekim je bankama viša za rabljeno nego za novo vozilo, a jednako je i s troškom osiguranja kredita. Više o ovoj temi možete pročitati u Autogodišnjaku 2016..

Pregled ponuda i uvjeta

Ovo posebno izdanje Večernjeg lista, uz detaljan pregled ponuda i uvjeta na domaćem tržištu auto kredita, kao i korisnih informacija o automobilskom osiguranju, donosi opširan cjenik sa 224 modela automobila koji se mogu kupiti u Hrvatskoj, u više od 1800 izvedbi karoserije i motorizacije.

U našem kalendaru dolazaka provjerite kad u Hrvatsku stiže model koji čekate, a u međuvremenu u pregledu svih noviteta najavljenih za 2016. godinu - kako novih generacija, tako i osvježenih izvedbi - pročitajte s kojim će adutima svaki od njih izaći na tržište.

Osim za potencijalne kupce automobila, kao i za čitatelje zainteresirane za vozila, Autogodišnjak 2016. svakako je vrijedan primjerak i za kolekcionare posebnih izdanja o automobilima jer donosi uvid u sve zanimljivosti automobilske 2016. godine.

 

>> Pogledajte na što trebate paziti pri kupnji rabljenih automobila

>> Oprez! Savjetujemo kako najsigurnije prodati automobil!

Komentara 3

HA
hacker
18:07 05.02.2016.

-Ne razumijem potrebu da se diže kredit da bi se nešto kupilo, ako možeš otplaćivati kredit onda možeš i štediti. Onaj koji je discipliran i financijski pismen čak ako ima mala primanja može se značajna lova uštediti. -Kod nas je problem da čim se dobije posao, odmah se mora dići kredit da se kupi auto ili stan, nitko nema strpljenja 10-20 godina štediti da se okuće - nego je moderno odmah dići kredit a onda slijedi kuknjava na banke, državu itd. - nažalost razlog tome je da su Hrvati financijski totalno nepismeni.

KS
krao_sam
14:11 05.02.2016.

Kad bih ga i kupio,iskoristio bih ga za bijeg od neimastine i propasti ovog prostora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije