Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA TESTU

Mitsubishi ASX - pažnja je posvećena detaljima

Mitsubishi ASX
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/4
13.12.2014.
u 10:00

Oprema je već od početne izvedbe raskošna, a ASX s ovim motorom stoji od 168.900 kuna

Mitsubishijev kompaktni crossover ASX na tržištu je u osnovi od 2010. a jači vjetar u leđa nedavno mu je podarilo lagano dotjerivanje, drugo u nizu. Ne radi se o većim zahvatima, ali ipak dovoljnima da se osvježenje uoči i svidi. Linije branika su omekšane, nova dnevna svjetla (LED u Intense paketu opreme) privlače zanimljivim oblikom, a agresivnije izgleda i maska odnosno čitav prednji dio vozila.

U globalu, ASX je dopadljiv model čiji će dizajn godinama biti zanimljiv. Rubustan vanjski stav u interijeru je dopunjen kromiranim detaljima. Prostora u kabini ima dovoljno za pet odraslih osoba. Materijali su čvrsti, završna obrada odlična. Vožnja je ugodna, čemu osim dobrog ovjesa doprinosi i dobra zvučna izolacija.

ASX je stabilan i upravljiv. Testni primjerak pokreće 1,8-litreni DI-D agregat. Ovaj dizelaš isporučuje 116 KS i čak 300 Nm, žustar je i smatramo ga odličnim izborom za ASX. Toga su mišljenja i kupci Mitsubishijeva crossovera, jer većinom biraju upravo ovaj agregat, u kombinaciji s prednjim pogonom. Realno, 4x4 pogon na povišenom ASX-u malo kome treba, a makadam se može svladati i bez njega.

Mitsubishi na ASX daje pet godina tvorničkog jamstva. Testni ASX opremljen je bogatijim Intense paketom opreme, no već je početna Invite razina odlična te donosi, primjerice, čitavu paletu sigurnosne elektronike, devet zračnih jastuka, tempomat s komandama na upravljaču, automatski klima-uređaj, radio CD MP3 s komandama na upravljaču, putno računalo, el. podizanje stakala, senzor za svjetla i kišu. S isprobanim motorom ASX stoji od 168.900 kuna.

>> Mitsubishi Outlander - lakši i prostraniji SUV starog kova

>> U Hrvatsku stigao Mitsubishi Space Star, zamjena za Colt

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije