Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADNO VOZILO

'Bube su nam se zavukle pod kožu, ne bi ih dali nizašto'

21.04.2015., Osijek - Miroslava Odorcic i Djuro Adzic, umirovljenici i supruznici oboje voze automobile Buba stare oko 40 godina   Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/2
03.05.2015.
u 12:46

Miroslava Odorčić (68) i Đuro Adžić (63) kažu da ih potencijalni kupci često zovu, ali da odbijaju i samu pomisao na prodaju

Miroslava Odorčić (68) i suprug joj Đuro Adžić (63) iz Osijeka parkirali su jedno iza drugoga svoje narančaste bube i zadubili se u motor njezina vozila, uz cestu.

– Bio je postavljen za zimske uvjete pa je muž uklonio jednu klapnu, grijanje joj ide direktno iz motora – objašnjava nam Miroslava.

– Direktno iz auspuha – ispravlja ju Đuro.

– Nema to – domeće ona – nijedan drugi automobil. Zato čak i BMW-i ili mercedesi ostanu na mjestu zimi na minus 15, a ovo kresneš i pali.

Kći vozi treću bubu

Svatko ima svoju bubu, a obje su lani proslavile okruglo 40 godina. Imaju još jednu koju vozi kći kad joj, objašnjavaju, "crkne njezin automobil". I ne voze ih oni zato što su ljubitelji oldtajmera, nego im je to, kažu, radno vozilo. Noviji automobil ionako ne mogu priuštiti zbog malih mirovina.

– Zovu nas često da ih prodamo, a ne bismo ih dali nizašto! Pa ne mogu ja u svojim godinama vući 15 kilograma krumpira s tržnice – kaže naša sugovornica, koja bube vozi već dva desetljeća.

Ona je nastavnica glazbenog, a Đuro akademski slikar koji je kruh zarađivao u osječkom HNK. Prvu je bubu svojedobno kupio jer joj je cijena bila "sića", a drugu je dobio u zamjenu za svoju sliku.

– Nude nam za nju tisuću kuna, a samo je registracija 2000 kuna, i to s popustom – odbija Miroslava i samu pomisao na prodaju.

Suprug je za upravljačem svakodnevno, a ona rjeđe.

– Snalazi se, ide joj – odgovara on na pitanje kakva je Miroslava vozačica.

– Motorika mi je odlična jer sam svirala klavir – smješka se ona.

Majstora posjećuju "tu i tamo" jer većinu kvarova poprave sami. Sve je na njihovim motorima otvoreno, za razliku od "zakukuljenih" modernih "mašina".

Zavuku se pod kožu

– "Generalku" mogu sam na cesti napraviti – dodaje zadovoljni vlasnik. Imaju one, nastavlja, i puno nedostataka, slabije im je grijanje, magle se pa ih je zimi teže voziti. Ali imaju i svoje čari, "zavuku se pod kožu". Njegova buba nema status oldtajmera jer mu je to jedini automobil. Supruga ispunjava taj uvjet jer joj je pred stanom parkirana još jedna buba. Upravo je ta, treća, stradala u požaru prije pet godina. Miroslava je tako dospjela u medije, privukla suosjećanje nacije pa su joj poštom slali dijelove iz cijele zemlje. Obnovili su je i ponovno izvezli na cestu.

>> Swing, rock i oldtimeri do rujna na Britancu

>> Najskuplji oldtimeri koji se nude u Hrvatskoj: 610.000 kn za Plymouth Plazu iz 1956.!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije