Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAN TURISMO

Mercedesova zvijer iz video-igre u stvarnoj veličini

mercedes amg vision gran turismo
Foto: Daimler
1/5
18.11.2013.
u 11:38

Auto koji se pojavljuje u Gran Turismu 6 bit će predstavljen na otvaranju novog Mercedesova istraživačkoga centra u Kaliforniji

Mercedesovi su dizajneri za novu video-igru Gran Turismo 6 predstavili koncept radikalnog futurističkog dizajna pod nazivom AMG Vision Gran Turismo. Auto koji se pojavljuje u novom izdanju popularne igre za PlayStation 3 izrađen je u stvarnoj veličini, a svjetsku premijeru doživjet će sutra, na otvaranju novog Mercedesova istraživačkoga centra u Sunnyvaleu u Kaliforniji.

Atraktivan i upadljiv dizajn karakteriziraju vrlo istaknute obline, vijugave linije i prepoznatljiv detalj iz Mercedesove povijesti - gullwing-vrata. Dizajn odražava ekstremne performanse automobila. V8 biturbo-motor razvija 585 konjskih snaga uz 799 Nm okretnog momenta. Uz relativno malu masu od 1385 kilograma, postignutu zahvaljujući upotrebi aluminija i ugljičnih vlakana, na jednu konjsku snagu dolaze samo 2,4 kilograma. Motor je smješten sprijeda, a snagu prenosi na stražnje kotače.

Svi koji žele isprobati ovu zvijer moći će to učiniti u prosincu ove godine, kada će Gran Turismo 6 biti pušten u prodaju.

>> Mercedes S 63 AMG: Samo 3,49 kg po konjskoj snazi

Komentara 1

Avatar ONLY 1
ONLY 1
18:45 18.11.2013.

doooobar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije