Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPADA BMW I TESLU

Mercedes pokreće novi podbrend električnih automobila

Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz
09.09.2016.
u 08:00

Osim BMW-a, zasebnom linijom električnih vozila Mercedes planira napasti i Teslu

Od Mercedes-Benza se očekuje da u skoroj budućnosti aktivnije uđe u nišu električnih automobila. Neslužbeno se može čuti da će njemački premium proizvođač krajem rujna, na salonu automobila u Parizu, najaviti osnivanje podbranda za automobile bez emisija štetnih plinova. To je već ranije napravio konkurentski mu BMW, koji nudi “i” gamu.

Osim BMW-a, zasebnom linijom električnih vozila Mercedes planira napasti i Teslu. Bloomberg je od neimenovanog izvora bliskog vrhu Mercedes-Benza saznao da su u planu dva SUV (sport utility vehicle) modela i dvije limuzine. Nedavno je pak Daimlerov predsjednik uprave Dieter Zetsche potvrdio da će Mercedes na Pariz Auto Showu reći više detalja o svojim planovima vezanima za električne automobile. Već su neko vrijeme prisutne glasine da Mercedes planira na tržište uvesti električni SUV sposoban s jednim punjenjem prevaliti oko 500 kilometara. Očekuje se da će taj automobil u prodaju krenuti prije 2020. godine. Nova bi se električna gama vizualno trebala dosta razlikovati od postojećih Mercedesovih modela.

>> Rabljeni BMW i3 i Tesla S su skuplji od novih modela

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije