Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAIAS 2014

Mercedes C-klase premijerno predstavljen u Detroitu

NAIAS
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/10
13.01.2014.
u 10:30

Novu generaciju uspješnice predstavio je Dieter Zetsche

Jedan od najvećih autosalona na svijetu, onaj u Detroitu, otvorio je svoja vrata novinarima. Slijede predstavnici industrije, a za javnost će NAIAS biti otvoren od 18. do 26. siječnja.

Zasad smo vidjeli premijeru novog Mercedesa C-klase, koji je predstavio predsjednik Daimlera Dieter Zetsche. Riječ je o automobilu čije je najveće tržište upravo SAD, pa nije ni čudo da je Detroit odabran za svjetsku premijeru.

– Nova C-klasa nudi najviše izbora u ovom segmentu. Riječ je o najindividualnijoj C-klasi, od izbora individualnih prednjih maski do širokog opsega učinkovitih motora – rekao je Zetsche. Naglasio je da je masa sto kilograma manja od prošlog modela zbog korištenja lakših materijala.

>> Eau Rouge - nabrijana inačica Infinitija Q50

GMC je otkrio Canyon, pickup srednje klase koji je, kako tvrde, najsposobniji i najsvestraniji u svom segmentu. Tijekom sljedećih nekoliko dana trebali bismo vidjeti niz zanimljivih noviteta kao što su Honda Fit, Acura TLX, Mini JCW... VW je najavio koncept crossovera na bazi "Bube" Beetle Dune, a Nissan Sport Sedan.

U Detroitu će biti predstavljen i koncept crossovera Audi Allroad Shooting Brake, koji je Audi još početkom prosinca najavio crtežima, a jučer je objavio i prve fotografije. Riječ je o snažnom i učinkovitom hibridu s dva električna motora i standardnim dvolitrenim TFSI-jem od 292 konjske snage, ubrzanjem do 100 km/h za 4,6 sekunde i maksimalnom brzinom od 250 km/h.

Komentara 1

IM
Immanuell
11:24 13.01.2014.

Baš simbolično..... Jedan od najsjajnijih sajmova automobila održava se i dalje u Detroitu - gradu koji ruši trećinu svojih zgrada jer ih nitko više ne treba, uključivo i zgrade koje bi trebale biti povijesni artefakti, ali ih tamo nema više tko vrednovati takvima..... Gradu koji je u 30 godina ostao bez više od milijun svojih stanovnika, gradu u kome caruju bande, gdje je bijeli čovjek postao raritet, gradu koji na ulaznoj tabli ima natpis da se ne ulazi u grad bez prijeke potrebe i da se ulazi na vlastitu odgovornost, jer je policija jednostavno nemoćna baš posvuda biti prisutna. Gradu koji je bankrotirao novčano, moralno i organizacijski. Baš je to jako važno nekoj od tisuća crnačkih ili hispanoameričkih obitelji koje životare u tom gradu, da im se "na korzu" održava jedan ovakav izložbeni salon..... Koje je to licemjerje, vjerujem da vojne jedinice i nacionalna garda štite sajam, izloške i posjetitelje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije