Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mercedes C 220 d Coupe

Sportska elegancija u štedljivom izdanju

Mercedes C-klase coupe
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/7
14.02.2016.
u 11:00

Do stotke stiže za 7,8 sekundi i juri do 234 km/h, a troši oko 7 l/100 km i vozaču pruža mnogo užitka u dinamičnoj vožnji, ali i komforu

Mercedesovim dizajnerima treba skinuti kapu! Ne tako davno konkurentski bavarski modeli izgledom su nadmašivali svaki Mercedesov mnodel. No, to više nije slučaj. Naprotiv. Nova potvrda stiže u obliku C-klase Coupe, elegantno izvedenog sportskog kupea s četiri komforna sjedala i sa 450 litara prtljažnika.

Promijenio se i pojam sportskog automobila prema kojem se pod poklopcem motora mora nalaziti neki snažan benzinski agregat. Tako smo C Coupe isprobali s 2,2-litrenim turbodizelašem sa 170 KS i 400 Nm, uparenim s uglađenim i ako treba brzim G-tronic automatskim mjenjačem. Može li se voziti sportski i dinamično? Itekako! Zapravo, većini vozača jači motor ni ne treba. Dovoljno je vidjeti performanse - 7,8 sekundi do stotke i najveća brzina od 234 km/h. A kako će se voziti, komforno krstareći, ekonomično ili dinamično sportski, vozač odlučuje sam birajući jednu od pet opcija vožnje – eco, comfort, sport, sport+ i individual. Eco je zanimljiv zbog mogućnosti praćenja potrošnje goriva, koja je u ovakvom automobilu bez pretjerane pažnje odlična. U prosjeku smo tijekom testa trošili ispod 7 l/100 km. Pri 130 km/h na autocesti može se računati i na manje od 6,5, a na otvorenoj cesti i ispod 6 l/100 km. Najugodnije se voziti u comfort modu rada, dok je za dinamičniju vožnju sport sasvim dovoljan. Mod sport+, kada odziv na gas postaje trenutan, upravljač postane tvrđi, a brzine se prebacuju na višim okretajima, namijenjen je baš za jurnjavu.

C Coupe dolazi s čitavim nizom sigurnosnih sustava i sustava pomoći vozaču, baš kao i s vrhunskim multimedijskim sustavom. Testni superopremljeni primjerak stoji 473.160 kuna, dok početna cijena C Coupea kreće od 300.500 kuna.

 

>> Audi i BMW prodali manje luksuznih vozila od Mercedesa

>> Njemački plug-in hibridni stroj kombinira benzin i struju

Komentara 6

XX
xxx008
14:21 14.02.2016.

Evo u ponedjeljak ga idem kupiti..ali je malo manji i košta 19,99 u jednom trg centru.

MA
mario80
18:17 14.02.2016.

Audi je VW imo sam jednog i nikad više...samo Mercedes ili BMW

SN
snajpa
17:24 21.02.2016.

bagatela

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije