Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi AMG borac

C 63 Coupé dolazi sa 476 odnosno 510 konja, a u prodaju će u ožujku iduće godine

Mercedes
Foto: mercedes
1/3
25.08.2015.
u 19:00

AMG-ov 4,0-litreni V8 biturbo motor u potpunosti su razvili stručnjaci iz Affalterbacha

Nakon prošlotjednog pokazivanja prvih fotografija novog člana C obitelji, modela C Coupé, Mercedes-AMG nastavlja ispisivati upečatljive stranice u povijesti marke. Predstavljena je još jedna od frankfurtskih premijera, pa će sredinom rujna na međunarodnom salonu automobila biti izložen i novi C 63 Coupé. Ovaj sportski automobil predstavlja novi korak u Mercedesovim nastojanjima da se vizualno i tehnički još više izdvoji od konkurencije. Tehničke su modifikacije vidljive već na prvi pogled. Tipičan AMG-ov prednji spojler, dvije dvostruke ispušne cijevi integrirane u difuzor, upečatljiviji blatobrani - koji AMG Coupé čine 64 mm širim sprijeda i 66 mm širim straga - te širi trag povećanih kotača Coupéu daju naglašeno mišićaviji izgled, ali istovremeno su i podloga za iznimnu agilnost i dinamiku, specifičnu za svaki model s AMG oznakom.

Za ovu marku tipičan "Driving Performance" paket sklopova i sustava koji vozačko iskustvo čine bitno dinamičnijim s modelom C 63 Coupé podignut je na još višu razinu. AMG-ov 4,0-litreni V8 biturbo motor s 476 konjskih snaga u jednoj izvedbi odnosno 510 konja u drugoj u potpunosti su razvili stručnjaci iz Affalterbacha, kao i, primjerice, sofisticirani AMG Ride Control ovjes s elektronički kontroliranim amortizerima, ili postavke AMG Dynamic Select modova prijenosa.

C-klasa je Mercedes-AMG-ova najprodavanija serija i upravo je ona okosnica uspjeha tvrtke. Stoga ne čude ni velika očekivanja od najnovijeg člana obitelji. Najsportskija C-klasa ikad u C 63 S Coupé izvedbi stotku dograbi za samo 3,4 sekundi. Ništa manje impresivna nije ni 34 KS slabija inačica koja do 100 km/h pojuri za četiri sekunde. Mercedes-AMG C 63 Coupé svjetsku će premijeru, dakle, doživjeti 15. rujna u Frankfurtu, a njegov izlazak na tržište očekuje se u ožujku iduće godine.

>> Krstarica sa 605 KS do stotke za 3,8 s

>> Dinamičnija izvedba C-klase spremna za rujansku premijeru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije