Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA 2017. GODINU

Mazda6 osvježena na sredini životnog ciklusa

Mazda6
Foto: Mazda
1/6
27.08.2016.
u 11:44

Mazda6 već se profilirala kao jedan od najupravljivijih automobila svog segmenta. Sada ljestvicu dodatno podiže uvođenjem inovativnog sustava protiv zanošenja G-Vectoring Control

Mazda6 ove će jeseni na tržište izaći u još jednom redizajniranom izdanju. Obiteljskoj limuzini - a isto vrijedi i za karavan - novo osvježenje na sredini životnog ciklusa trebalo bi dati dodatne adute za tržišnu utakmicu do dolaska potpuno nove generacije. Donosi joj jedva primjetne vizualne promjene, tek blago ušminkavanje, uz naglašavanje ideje da nema potrebe za kompromisom između vozačkog užitka i praktičnosti.

Mazda6 već se profilirala kao jedan od najupravljivijih automobila svog segmenta. Sada ljestvicu dodatno podiže uvođenjem inovativnog sustava protiv zanošenja G-Vectoring Control. GVC je prva u seriji novih Skyactiv tehnologija koja pruža integriranu kontrolu motora, prijenosa i šasije s ciljem dodatnog poboljšanja povezanosti između vozača i automobila. G-Vectoring Control prilagođava okretni moment svakom pogonskom kotaču, čime povećava udobnost i olakšava vožnju zavojitim cestama. Odziv na upravljaču postaje (još) bolji.

Mazda6 modelske godine 2017. u svojoj će pogonskoj gami imati tri Skyactiv benzinska motora i dva dizelaša, uparena s ručnim ili automatskim prijenosom. Benzinci su 145 i 165 konja snažne izvedbe Skyactiv-G 2,0 motora i Skyactiv-G 2,5 agregat od 192 KS. Dizelaši u ponudi su 150 i 175 konja jake izvedbe Skyactiv-D 2,2 motora.

>> Talijanski roadster kao moderna verzija ikone iz 60-ih stiže krajem lipnja

Komentara 2

KR
krsto67
13:49 27.08.2016.

Uvijek i vazda samo mazda!!!

CO
Cosinus
10:10 28.08.2016.

Prve serije 6 su u Županji sve do jedne zahrđale i podsjećaju na Opel Kadet. Valjda su malo i o tome promislili. Kako auto od 10 godina može ostati bez zadnjih blatobrana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije