Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inovacije u Beču

Pogledajte leteći automobil koji 2017. izlazi na tržište

Two officials present the AeroMobil 3.0 during its world premiere at Hofburg Palace in Vienna October 29, 2014. The
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/10
31.10.2014.
u 07:44

Na izložbi digitalnih inovacija prikazan Flying Roadster 3.0

Već 2017. godine mogli biste kupiti ovaj leteći automobil koji bi mogao riješiti brojne prometne probleme. Flying Roadster 3.0 kombinacija je futurističkog automobila i laganog zrakoplova kojemu je raspon krila devet metara.

Leteći automobil dugačak je kao i svaki drugi veći automobil pa se može parkirati na svakom parkiralištu, a gorivom ga se može napuniti na svakoj benzinskoj crpki. Na cesti može postići maksimalnu brzinu od 200 kilometara na sat, letjeti može oko četiri sata ili približno 700 kilometara. Za polijetanje treba pistu dugačku oko 200 metara, a za slijetanje mu je dovoljno 50 metara.

No, njegov tvorac, Slovak Stefan Klein kazao je da Flying Roadsteru nije potrebna zračna luka ili betonirana pista - može sletjeti na livadi ili polju. Leteći automobil predstavljen je na sajmu digitalnih inovacija u Beču, a očekuje se da će mu cijena biti oko 280 tisuća dolara. 

>> Leteći automobili nisu znanstvena fantastika, uskoro će biti u prodaji!

>> Leteći automobil Transition bit će predstavljen u New Yorku

Komentara 2

ER
Erasmus
07:59 31.10.2014.

Bilo je i vrijeme

Avatar commentator
commentator
13:41 01.11.2014.

Da samo kada mu se pokvari motor ili nestane goriva neka pada na njihovim glavama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije