Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krađe lakše nego ikad

Kradljivci vam mogu otključati i upaliti automobil bez da ga dotaknu!

Automobil pred zgradom
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
04.09.2014.
u 13:40

Kod ovakvih krađa uporaba sile nije potrebna pa kradljivci nakon 10-ak sekundi 'operacije' odlaze s plijenom bez ijedne ogrebotine.

Krađe automobila danas su lakše nego ikad! Jednu od tri krađe vozila u Londonu počine hakeri koji računalnim virusom preuzimaju kontrolu nad sigurnosnim sustavom pomoću kojeg mogu automobil otključati i upaliti, piše Metro.co.uk.

Sofisticirani uređaji kojima se pristupi ključnim podacima omogućuju kradljivcima ulazak u automobile, kao i programiranje novih elektroničkih ključeva kako bi se automobil mogao upaliti. Na kradljivcu ostaje samo da sjedne u automobil i odveze se.

Kod ovakvih krađa uporaba sile nije potrebna pa kradljivci nakon 10-ak sekundi 'operacije' odlaze s plijenom bez ijedne ogrebotine. Britanska državna tajnica za unutarnje poslove Theresa May pozvala je proizvođače automobila da zajedno s policijom porade na boljem razumijevanju i rješavanju problema.

Otkrila je i kako organizirane kriminalne skupine ciljaju na događaje poput koncerata i festivala za krađu pametnih telefona koje zatim prodaju u drugim zemljama.

>> Raj za kradljivce automobila

>> Čak 87,5 posto ukradenih auta starije je od pet godina

Ključne riječi

Komentara 8

MA
Matejozin
14:20 04.09.2014.

Glavno da mog golfa dvojku nemogu ukrasti na ovakav nacin!

Avatar think pink
think pink
13:55 04.09.2014.

ovo je zaista besmisleno. autorica očito nema ni najblažeg pojma o temi koje se dohvatila. sve ovo što je tu nadrobila vrijedi isključivo za najnovije aute koji imaju daljinsko paljenje. 90 % auto to nema.

BE
beri
15:29 04.09.2014.

bez da ga dotaknu! Makedonski samo treba napisati brez ! Totalna nepismenost bez da su toga svjesni !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije