Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peugeot 208

Još atraktivniji i ekološkiji gradski francuski šarmer

Peugeot
Foto: Peugeot
25.02.2015.
u 12:00

Posebno atraktivno izgleda s dvobojnim svjetlima, kromiranim obrubima maske i atraktivnim LED svjetlima

Nakon tri uspješne godine na tržištu i proizvedenih gotovo milijun primjeraka, Peugeot je redizajnirao 208-icu, svoj najprodavaniji model na tržištu.

Osvježenje izgleda očekivano nije veliko, jer je model 208 upravo zbog svog dizajna odlično prihvaćen kod kupaca pa se izmjene svode na blago redizajnirane svjetlosne sklopove sprijeda i straga, drugačiju masku hladnjaka te svježe boje karoserije, nove naplatke i veće mogućnosti personalizacije vozila.

Povezanost s telefonom

Posebno atraktivno izgleda s dvobojnim svjetlima, kromiranim obrubima maske i atraktivnim LED svjetlima.

Novost su i, primjerice, active city brake sustav kočenja u nuždi i MirrorScreen sustav povezivanja multimedijalnog sustava automobila i pametnog telefona te sustav pomoći pri parkiranju.

U unutrašnjosti je i dalje dobro prihvaćeni iCocpit s malenim kolom upravljača i velikim ekranom osjetljivim na dodir. Karakterizira ga također mali broj tipki. Sve suvišno, dakle, uklonjeno je.

Štedljivi i ekonomični PureTech i BlueHDi motori poboljšani su kako bi zadovoljili novu Euro 6 normu, a najzeleniji motor s unutarnjim izgaranjem trenutno na tržištu ispušta samo 79 g/km CO2.

GT line oprema

U ponudi su trocilindarski benzinci s jednom litrom obujma (sa 68 KS) te sa 1,2 litrom obujma od 82 i 110 konjskih snaga. Od dizelaša u ponudi su 1,6-litreni HDi motori koji redom nude 75, 100 i 120 konja.

Novost je i GT line izvedba koja donosi dinamičniji i sportskiji izgled te opremu (17" naplatke, crvena sportska sjedala...), a bit će dostupna uz 1,2 benzinac sa 110 KS i dizelaše od 100 i 120 KS. Redizajnom je blago osvježen i top model, sportski 208 GTI sa 200 konja.Novi Peugeot 208 na tržište stiže u lipnju, a očekuje se da će cijene biti na razini dosadašnjih.

>> Top verzija francuskog kompakta oduševljava

>> Francuski kompakt sportskog srca od 205 KS

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije