Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Giorgetto Giugiaro

Jedan od najvećih dizajnera automobila napustio svoju tvrtku

Italdesign Giugiaro
Foto: Italdesign Giugiaro
1/10
03.07.2015.
u 09:04

BMW M1, Lotus Esprit i VW Golf samo su neka od Giugiarovih djela

Giorgetto Giugiaro, jedan od najvećih dizajnera automobila svih vremena, napustio je tvrtku koju je osnovao i koja i dalje nosi njegovo ime, prenosi Automotive News.

Giugiaro je još prije oko pet godina Audiju prodao 90,1 posto udjela u Italdesign Giugiaru, a ostatak je ostavio za sebe i svog sina Fabrizija. Taj preostali udio u nedjelju je prodao Audiju. U jučerašnjem priopćenju objavio je da su on i Fabrizio napustili odbor Italdesigna u ponedjeljak, a on sam napustio je i poziciju počasnog predsjednika.

Danas 76-godišnji Giugiaro karijeru je počeo u Fiatu kao 17-godišnjak, poslije je radio u Bertoneu i Ghiji, a svoju tvrtku pokrenuo je 1968. godine. Dosad je dizajnirao stotinjak serijskih automobila, od skupocjenih i egzotičnih modela kao što su BMW M1, DeLorean DMC-12, De Tomaso Mangusta i Lotus Esprit, pa sve do vozila za široke mase poput prve generacije VW Golfa i Fiatove Pande, Fiat Una, pa čak i Yugo Floride.

Neke od Giugiarovih najpoznatijih djela pogledajte u galeriji.

 

>> Diskretni klasik - jako rijedak, a prodaje se za bagatelu

>> Najuspješniji Seat svih vremena slavi 30. rođendan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije