Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAKTIČNI MODEL

Isprobali smo Adam Rocks, Opelov džepni crossover

Opel Adam Rocks
Foto: Opel
1/4
19.09.2014.
u 10:00

Najmanji crossover u Hrvatsku stiže tijekom studenog, a početna izvedba stajat će 126.000 kuna

Opel je proširio obitelj šminkerskog Adama, i to multipraktičnim Rocks modelom. Bilo da tražite automobil otvorenog krova, mali trendseterski model, gradski auto robusnijeg a opet simpatičnog izgleda, o Rocksu svakako valja razmisliti.

Adam Rocks proteklog smo tjedna isprobali na prometnicama Rige, glavnog grada Latvije. Poput klasičnog Adama, i Rocks izvedba puno polaže na individualizaciju. Svaki kupac može dizajnirati svoj poseban automobil, jer na raspolaganju je gotovo bezbroj kombinacija boja, materijala, uzoraka...

Prostran za četvero

U svemu tome oduševljava činjenica da je sva ta svestranost skladno sabijena u gradski crossover, dug svega 374,7 centimetara. Međuosovinski razmak od 231,1 cm ipak ostavlja u interijeru dovoljno prostora za četiri odrasle osobe, uz uvjet da nemaju više od 170 litara prtljage. Osim posebnim detaljima, off road karakter naglašen je 1,5 cm većim odstojanjem od tla, pa je Rocks od tla odignut 14 cm. Komponente šasije modificirane su kako bi pružile bolje performanse i na gruboj podlozi.

Foto: Opel

Pod prednjim se poklopcem u Rocksu može naći novi 1,0-litreni Ecotec aluminijski turbobenzinac s direktnim ubrizgavanjem, koji iz trocilindarske konfiguracije izvlači 115 konjskih snaga.

Četiri motora u ponudi

Za mališana teškog 1156 kg i više nego dovoljno. Agilan je, dinamičan i prilično zabavan u vožnji po gradskim ulicama, ali i po makadamskim trasama. Uparen je s novim 6-brzinskim ručnim mjenjačem, uglađenijim i bržih izmjena od dosadašnjeg mjenjača iz klasičnog Adama. Trocilindarski je motor u ponudi i u izvedbi sa solidnih 90 konja, a birati se može i Adam Rocks pogonjen četverocilidarskim 1,2 i 1,4-litrenim agregatom od 70 i 100 konja. Slabija 1,0 Ecotec izvedba troši samo 4,5 l/100 km, dok snažnija u prosjeku treba 5,1 l goriva na stotinu prijeđenih kilometara.

Adam Rocks proizvodi se u Njemačkoj, a u Hrvatskoj se očekuje tijekom studenog. Cijena za naše tržište već je potvrđena, a iznosit će 126.000 kuna. Početni model je 1,2 benzinac sa 70 konja, a serijska oprema podrazumijeva i platneni krov koji malom mišićavom modelu daje poseban štih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije