Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PEUGEOT EXALT

Imitacijom kože morskog psa do uzorne aerodinamike

Peugeot Exalt
Foto: Peugeot
1/6
15.04.2014.
u 16:45

Neobrađeni čelik ručno rađene karoserije kombiniran je s neobičnim tekstilima, patiniranom kožom i ebanovinom

Peugeot je za salon automobila u Pekingu pripremio novi koncept Exalt. Upečatljiva vizija limuzine na tragu je koncepta Onyx, pokazanog 2012, godine. Exalt se već na prvi pogled ističe radikalnim izgledom i korištenim materijalima.

Izražena linija karoserije, prvi puta viđena na konceptnom vozilu Onyx, ovaj je put interpretirana kombinacijom neobrađenog čelika i učinkovitog tekstilnog materijala, Shark skin, nadahnutog jedinstvenom teksturom kože morskog psa. Kako bi se poboljšao koeficijent otpora zraka, stražnji kraj izrađen je upravo od tekstila Shark skin. Zahvaljujući zrnatoj strukturi, taj materijal znatno poboljšava aerodinamična svojstva vozila s ciljem smanjenja potrošnje goriva. Limuzinu dugu 470 cm naglašavaju široko razmaknuti kotači i naglašeno zaobljeni blatobrani.

Foto: Peugeot

U interijeru vladaju miješana tkanina „chiné” na bazi prirodne vune, patinirana koža, neobrađeni čelik i ebanovina. Peugeot i-Cockpit, crno svjetlo, pročistač zraka Pure Blue... Na sve to logično se nadovezuje benzinski hibridni pogonski sklop HYbrid4 snage 340 KS.

>> Peugeot za 2015. priprema kabrioletski 208

>> DS 6WR - Citroënov luksuzni crossover za kinesko tržište

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije