Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DO 400 KM/H ZA 20 S!

I Rimac je u Ženevi, napravio je baterijski sustav za Koenigsegg

Rimac
Foto: Rimac Automobili
1/4
03.03.2015.
u 10:36

Regera ima 1500 KS kombinirane snage električnog i benzinskog motora i ubrzanje od 0 do 400 km/h za manje od 20 sekundi

I hrvatski Rimac zastupljen je na salonu automobila u Ženevi, ali ne vlastitim autom Concept_One, već Koenigsegg Regerom, za koji je tvrtka iz Svete Nedelje napravila baterijski sustav, upravljačke sustave i druge komponente.

Kako ističu u Rimcu, njihov baterijski paket može isporučiti 500 kW snage i apsorbirati 150 kW energije kroz regenerativno kočenje, a teži 115 kg, znatno manje od standardnih baterijskih paketa koji obično teže preko pola tone. Regera, koja je u Ženevi premijerno predstavljena, diči se gotovo nestvarnim performansama - navodno ima 1500 KS kombinirane snage električnog i benzinskog motora i ubrzanje od 0 do 400 km/h za manje od 20 sekundi, a bit će proizvedena u 80 primjeraka.

– Regera kombinira naprednu Koenigseggovu tehnologiju motora s unutarnjim izgaranjem i inovativan električni pogonski sustav Rimac Automobila u savršenu harmoniju, u službi povećanja performansi. Ovo je savršeni primjer kako tehnologija može pomaknuti granice i povećati performanse bez kompromisa, istodobno smanjujući emisiju štetnih plinova – rekao je direktor i osnivač Rimac Automobila Mate Rimac. Direktor i osnivač Koenigsegg Automotivea, Christian von Koenigsegg, rekao je kako Rimac također razmatra integriranje tehnologije koju razvija njegova tvrtka.

Inače, Koenigsegg se na službenom Facebook-profilu svoje tvrtke u kolovozu prošle godine pohvalio kako je od Rimca dobio dva rođendanska dara - dva bicikla Greyp obojana u posebne boje:

 

>> Rimac gotovo rasprodao limitiranu seriju od osam primjeraka Concept_Onea

>> Audi R8 druge generacije - 610 konja i 3,2 sekunde do stotke

Komentara 26

VV
vedran.vuinac
11:25 03.03.2015.

Dakle nakon vijesti da je čovjeka angažirala jedna ovakva tvrtka ti napišeš ovakvu glupost, aaahahaha! Nemoj molim te pokretat kakav biznis, nije to za tebe..

BA
balic
11:57 03.03.2015.

nasi jalnici koji sami nisu spsobni ni motiku napravit zavide covjeku ..

N1
Nešo.14
11:38 03.03.2015.

Gdje su sada oni biseri s pričama da Rimac nikad nije napravio nijedan auto, da samo pere lovu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije