Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA Testu

I početna verzija Passata nudi pravi premium osjećaj

SPECIJAL AUTO ZONA 10.02.2015., Zagreb - Test automobila Volkswagen Passat. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/4
28.03.2015.
u 17:15

Već dokazan i pouzdan 1,6-litreni TDI motor pojačan je za 10 KS te sada razvija 120 konja i 250 Nm okretnog momenta

Koliko je dobar novi Passat, nedavno u Ženevi i proglašen Europskim automobilom godine, isprobali smo u početnoj verziji s 1,6-litrenim dizelašem i opremom Trendline. Očekivali smo skromno izdanje, ali dočekalo nas je iznenađenje.

Početnom Passatu koji s dodatnom opremom stoji manje od 200.000 kuna ništa ne nedostaje. Dapače, pruža mnogo i postavlja se kao predvodnik klase, sve bliže premium automobilima. Elegantno uređen kokpit s finim materijalima i privlačnim detaljima. Nema tu mnogo iznenađenja, dizajn je jednostavan, ali ergonomski savršen, a završna obrada jako precizna. U seriji dolazi električna parkirna kočnica, halogena glavna svjetla i LED stražnja, multimedijski ekran, doduše bez navigacije.

Osjećaj za upravljačem je vrlo dobar. A takav je Passat i u vožnji. Kompromis između tvrdoće i udobnosti kod VW-a uvijek malo prevagne na dinamičnu stranu pa je limuzina sposobna i za sportskiju vožnju. Ali, ne pati zbog toga mnogo komfor, pogotovo na otvorenoj cesti i autocesti gdje se Passat najbolje snalazi.

>> Kolekciju 2015. otvaraju novi Passat, Corsa 
i TT Coupe

>> Novi Passat stigao u Hrvatsku po cijeni od 186.943 kune

Komentara 6

DU
Deleted user
01:56 29.03.2015.

Serijski desni retrovizor.

IV
Ivanveliki
22:53 28.03.2015.

ovo sa automatskom ručnom kao serijskom opremom mi se nimalo ne sviđa. Bolje da su serijski stavili ksenonske lampe

U1
ursus_1212
22:03 28.03.2015.

Passat je prevara.Kupiš malo bolju škodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije