Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Concours d’Elegance

I Jay Leno želi Rimčevu jurilicu

Mate Rimac
Foto: Facebook/Mate Rimac
1/2
23.08.2016.
u 07:00

Mate Rimac izložio je svoj Concept_One na prestižnoj izložbi najluksuznijih i najskupljih automobila u Pebble Beachu u Kaliforniji

Mate Rimac izložio je svoj Concept_One na prestižnom salonu Concours d’Elegance koji se u kalifornijskom Pebble Beachu održao 66. put. No, osim toga što je vijest da se Rimac sa svojim superstrujašem našao u društvu najskupocjenijih i najljepših automobila svijeta, neko je vrijeme proveo i u ekskluzivnom društvu.

Kako je i pisalo u našim medijima, Concept_One došao je razgledati i najpoznatiji svjetski “petrolhead” Jay Leno.

Znamo da popularni američki voditelj ima prepunu garažu rijetkih automobila o čemu je jednom rekao sljedeće: “Bolje je imati sedam automobila nego sedam ljubavnica, jeftinije je”. Jedino što u njegovu slučaju nije riječ o sedam automobila u kolekciji, nego oko 150, koliko se procjenjuje da ih Jay Leno ima. Primjerice, jedan od poznatijih automobila iz njegove prestižne kolekcije je Duesenberg Model J Town Car iz 1931. koji je nekada pripadao obitelji Levija Straussa, a posljednji je takav nerestaurirani automobil.

– Kakav osjećaj kada se okreneš i vidiš Jaya Lena kako gleda tvoj automobil – napisao je Mate Rimac. – Bili smo iznenađeni time koliko Jay Leno zna o Conceptu_One. Čini se kao zaista sjajan lik i istinski obožavatelj automobila. Ne možemo dočekati da ga posjednemo za volan – naglasili su u Rimac Automobilima.

Možda i nije takvo čudo što je Jay Leno znao toliko o najbržem automobilu na struju. Prvi je u Ameriku dovezao McLaren P1, hibridni superautomobil kakvih je izrađeno tek 375. I po tome se da zaključiti da je Jay Leno vrlo dobro upoznat što može pogon na struju u automobilu. Na samoj je izložbi nagradu za najbolji automobil odnijela restaurirana Lancia Astura Pinin Farina iz 1936. godine koju je navodno posjedovao i sam Eric Clapton.

>>VEČERNJAKOV IZBOR: Top 100 najmoćnijih ljudi u Hrvatskoj

Komentara 5

Avatar Dobri Darko
Dobri Darko
08:20 23.08.2016.

Kako god da je stekao novce, Mate radi nešto vrlo značajno, korisno i dobro. Da su barem svi naši tajkuni, i njihova djeca, barem na pola kao on.. gdje bi nam kraj bio.

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
08:11 23.08.2016.

Jay Leno je legenda. To što je on obratio pažnju na automobil i pokazao veliko znanje o njemu, znači više nego 10 miliona dolara za Rimac. Jay Leno ima jednu od najgledaniji automobilskih emisija na svijetu. Ima 100 miliona pratitelja, njegovo carstvo je duhovno i materijalno.

SJ
Sve je uzalud
11:15 23.08.2016.

mati ne dalju prodavat auta jer je konkurencija Tesli...........čekaju da mu isteknu patenti onda će svi navaliti na njegove umotvorine.............besplatno.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije