Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIESELGATE

Volkswagen: Skandal bi mogao ugroziti opstanak tvrtke

Hans Dieter Pötsch
Foto: Bernd Weissbrod/DPA/Pixsell
05.10.2015.
u 10:32

VW ima rok do srijede kako bi predstavio plan za popravak oko 2,8 milijuna automobila na domaćem tržištu

Hans Dieter Pötsch, Volkswagenov glavni financijski direktor koji bi trebao postati novi predsjednik te tvrtke, rekao je da bi skandal s testovima ispušnih plinova mogao predstavljati krizu koja će ugroziti opstanak tvrtke, prenosi Bloomberg. Pötsch je prošli tjedan menadžerima rekao da je uvjeren da će VW uz dosta truda prebroditi krizu.

Podsjetimo, Volkswagen potresaju optužbe, koje su prošlog mjeseca prvi iznijeli američki regulatori, da je pomoću softvera varao na testovima kako bi izgledalo da njihovi dizelski motori ispuštaju manje štetnih plinova. Njemački autodiv dosad je zbog skandala izgubio gotovo 30 milijardi dolara vrijednosti.

VW ima rok do srijede kako bi predstavio plan za popravak oko 2,8 milijuna automobila na svom domaćem tržištu. Javnosti su se obratili reklamama u novinama poručujući da će riješiti krizu.

– Želimo reći samo jednu stvar: Učinit ćemo sve da vratimo vaše povjerenje – poručili su u reklami u nedjelju.

>> VW će doraditi ispušne sustave svih automobila sa spornim dizelskim motorima

>> Nakon Audija i Škoda javila da ima sporni VW-ov softver

Komentara 4

Avatar Koncentriran
Koncentriran
11:00 05.10.2015.

BMW , Mercedes , Audi svi oni Manipuliraju.Ali što Novinar VL nije napisao da je VW otvorijo Tvrtku u Rusij a to nekome smeta.Koliko sam saznao zelili su otići za jednog dijela iz Amerike a sada moraju teško platiti štrategiju.Otvorišš tvrtku u Americi ljepo te dočekaju zatovre obe oči ali se pamti e sada kada zeliš ekspandirati onda si gotov.

SL
stalno lazu
10:00 07.10.2015.

Svi oni lazu. I to svi znaju. Svi automobili zagađivaju okolinu. Svakom dizelasu kad stisnes papučicu gasa a prije zadnjeg stiskanja se voziš kao bakica po ogranicenju svaki će izbaciti oblak dima.

VI
VisAVis2
23:16 05.10.2015.

Ha! Zaradili lovu na kršćanskom tržištu, pa onda odlučili istu potrošiti na pravoslavnom području! Nevjerovatno da bi bilo istinito, ali ako je to zaista tako, onda moram (teškog srdca) amerima čestitati! Valjda će i Fiat dočekat "svoj red"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije