Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAND CHEROKEE

Grubijan dizelskog srca - novi Jeep naginje luksuznom životu

jeep grand cherokee
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/8
07.12.2013.
u 17:00

Više od osnovnog dizelaša snage 190 konja kupci traže onaj od 250 KS

Najnovije izdanje Jeepovom je modelu Grand Cherokee osiguralo potrebno vizualno osvježenje, ali i tehnološko pojačanje. Naime, veliki, izvorno američki terenac koji od 2010. ‘živi’ pod kapom talijanskog Fiata kao najznačajniju novinu donosi 8-stupanjski automatski mjenjač njemačkog ZF-a. Superioran mjenjač oduševljava brzim i glatkim promjenama brzina, a značajno je smanjio potrošnju goriva.

Agresivnije vanjske linije

Grand Cherokee je i u novom izdanju zadržao prepoznatljivost, no linije su mu sada još robusnije, agresivnije. Sprijeda dominira atraktivnija maska sa sedam klasičnih uspravnih otvora, a izgled je obogaćen bi-ksenon i dnevnim LED svjetlima. Isprobani trolitreni V6 turbodizelaš od 250 konjskih snaga štedljiv je i uglađen. Deklarirana mu je prosječna potrošnja od 7,5 litara goriva na stotinu kilometara.

Nama je na testu trošio 9,8 l/100 km, što je i dalje dobar rezultat. Tim više uzme li se u obzir da je ovaj Golijat s 4x4 pogonom dug 487,5 cm i težak oko 2,5 tone. Ova motorna opcija na našem je tržištu najtraženija jer pruža najbolji odnos cijene, voznih osobina i potrošnje. Postiže maksimalnih 210 km/h, a stotku dohvaća za osam sekundi. Grand Cherokee je i u novom izdanju zadržao sposobnost svladavanja težih terena. Donosi zračni ovjes Quadra lift, Quadra Trac II, sustav elektronske koordinacije 12 parametara mjenjača...

Dizelaš od 455.886 kn

Quadra Drive II kontinuirano prati situaciju pod kotačima te u slučaju potrebe preusmjerava okretni moment na kotač s najviše kontakta s podlogom. Uz paket opreme Overland novi Grand Cherokee dolazi s reduktorom i blokadom središnjeg diferencijala. Naravno, sva ostala oprema za udobnost i sigurnost ovdje se podrazumijeva. Početni model s dizelskih 190 KS i Laredo opremom stoji 455.886 kn. Isprobani jači dizelaš košta od 499.023 kn. Uz Overland opremu valja računati na cijenu od 571.474 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije