Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć vozačima

Garminova head up navigacija od 1490 kuna

Garmin
Foto: Garmin
08.02.2014.
u 09:45

Novi uređaj upute za smjer vožnje preuzima s pametnog telefona te ih projicira na vjetrobransko staklo, ispred vozača

Garmin ove godine u ponudu uvodi mnoštvo noviteta - kako u paletu proizvoda namijenjenih rekreativcima i nautičarima, tako i među proizvode za vozače. Među zanimljivostima se ističe nüvi s većim, 6-inčnim zaslonom te HUD+ odnosno uređaj za prikaz navigacijskih parametara na vjetrobranskom staklu. Garminova smartphone aplikacija i karte su, naravno, uključeni a sve zajedno košta 1490 kuna.

Uvođenje ovog proizvoda na tržište potaknuo je sve veći broj vozača koji skidanjem aplikacija svoje pametne telefone pretvaraju u navigacijske uređaje. No, na njihovim su ekrani ma karte često nepregledne i sam uređaj teže je pričvrstiti u vidno polje vozača. Garminov HUD+ (Head-up Display Plus) projicira jasan prikaz uputa za smjer na transparentnu foliju na vjetrobrankom staklu ili na leću reflektora.

Garmin je predstavio i Dash Cam, kameru koja se montira u automobil te snima što se događa ispred njega. Košta od 1590 kn. U slučaju nesreće sprema snimku 15 sekundi prije i poslije sudara. Bogatija verzija pohranjuje i informacije o brzini vozila.

>> Garmin® akcijske kamere - kompaktne, vodootporne i moćne

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije