Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUTO GODINE

Finalni okršaj šestero kandidata za prestižnu titulu HR auto 2014.

auto godine
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
23.11.2013.
u 10:00

Konkurenti: Mazda3, Nissan Note, Opel Adam, Peugeot 308, Škoda Octavia i Toyota Auris/Corolla

Mazda3, Nissan Note, Opel Adam, Peugeot 308, Škoda Octavia i Toyota Auris/Corolla proteklog su tjedna - nakon zasebnih testiranja u realnim i svakodnevnim prometnim situacijama - na poligonu Oryx Centra za sigurnu vožnju podvrgnuti zahtjevnijem usporednom testiranju.

Ovi finalisti izbora HR auto 2014., jedinog hrvatskoj izbora za automobil godine u kojem o najboljem automobilu odlučuju specijalizirani novinari koji su sve automobile imali priliku i isprobati, tako su se morali pokazati na jedinoj hrvatskoj stazi namijenjenoj održavanju treninga sigurne vožnje.

Posebna priznanja

Testovi su obuhvatili slalom vožnju uz ispit okretnosti automobila, brzu izmjenu vozne trake na suhoj i skliskoj podlozi, upravljivost u skliskom zavoju, stabilnost automobila u kritičnim situacijama. Također, finalisti izbora HR auto 2014. prošli su test izbjegavanja vodenih prepreka, kao i stabilnosti automobila pri iznenadnom zanošenju stražnjeg dijela.

Ove godine o najboljem automobilu na hrvatskom tržištu specijalizirani novinari odlučuju jubilarni 20. put. Deveteročlani novinarski žiri Zbora automobilskih novinara nakon zasebnog i usporednog testiranja glasovat će o najboljem automobilu, a članovi Zbora automobilskih novinara početkom prosinca dodijelit će i posebna priznanja za dizajn, ekologiju, obiteljski automobil, poslovnu limuzinu, lako gospodarsko vozilo, najatraktivniji coupe, najatraktivniji kabriolet/CC/roadster.

Najpovoljnija kupnja

Također, nagrađuje se najpovoljnija kupnja, sigurnost, tehničke inovacije, terenac /4x4, gradski automobil te najprodavaniji model na hrvatskom tržištu. Izbor HR auto 2014. sponzoriraju Ina, Continental, Oryx Centar za sigurnu vožnju, PZ Vrbnik i Jamnica.

Komentara 2

Avatar ambientocclusser
ambientocclusser
22:00 24.11.2013.

Ma koji automobil godine u Hrvatskoj? Koliko će to biti na cestama ove godine bilo kojeg od spomenutih modela? Valjda je to mjerilo. Ljudi nemaju za režije i benzin, a ne nove aute. Posebno sad u uvjetima kad su našiu naši političari složili da ispada jeftinije uvoziti u Hrvatsku islužene limene rage sa falsificiranom kilometražom. Vi kao da živite u Švicarskoj. Radije provjerite koji se auto najviše registrirao (vjerojatno neki 7 godina stari Golf ili Astra) pa njega proglasite autom godine u Hrvatskoj. Ovo je lažni glamour.

Avatar buba.mara.12139
buba.mara.12139
09:59 25.11.2013.

"Finalni okršaj šestero kandidata za prestižnu titulu HR auto 2014." informacija za ovog novinara - ŠESTERO u hrvatskom jeziku znači 6 OSOBA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije