Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luksuzni automobili

Ferrari nakon rekordnog kvartala očekuje i rekordnu 2016.

Ferrari 488 GTB
Foto: Ferrari
1/3
03.05.2016.
u 09:30

Talijanski proizvođač sportskih automobila u prvom kvartalu ove godine prodao 1882 automobila, 15 posto više nego u istom lanjskom razdoblju

Iz Ferrarija su u utorak poručili kako su na putu rekordnih poslovnih rezultata u 2016. nakon što je taj poznati proizvođač luksuznih automobila u prva tri mjeseca ove godine zabilježio snažan rast prodaje i zarade.

Taj je talijanski proizvođač sportskih automobila u prvom kvartalu ove godine prodao 1882 automobila, 15 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, stoji u poslovnom izvješću tvrtke, objavljenom u utorak.

Dobit tvrtke porasla je, pak, 19 posto, na 78 milijuna eura, dok se prodaja u Europi, Kini i na Bliskom istoku povećala po dvoznamenkastim stopama. Isporuka vozila povećala se za 24 posto u Europi, Ferrarijevom najjačem tržištu, na  950 automobila, ali samo dva posto na američkom tržištu.

U priopćenju je Ferrari istaknuo kako je prvi ovogodišnji kvartal najjači dosad te da  je tvrtka na putu još jedne rekordne godine.

S druge strane, jučer je cijena dionice tvrtke pala oko 3 posto. Dionicama Ferrarija na Wall Streetu se trguje od lanjskog listopada, a cijena im je oštro pala uslijed zabrinutosti oko budućnosti tvrtki manjeg obujma, a kapitalno intenzivnije proizvodnje . 

Međutim, cijena dionice Ferrarija posljednjih se tjedana oporavila, premda je i dalje niža u odnosu na onu po kojoj je dionica debitirala na Wall Streetu u listopadu. 

Ferrari je ove godine potpisao predugovor za gradnju novog tematskog parka u Kini, na lokaciji koja se tek treba odabrati. Već egzistira tematski park u Abu Dhabiju, i postoji plan za  otvararanje  još jednog u Barceloni.

Tvrtkina strategija je isto tako vratiti ekipu Ferrarija u utrkama Formule 1 na pobjedničku stazu. 

>> Ferrari ga je naljutio pa je stvorio savršeni Lamborghini

Komentara 1

MS
mario.simunic15
23:22 03.05.2016.

forza ferrari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije