Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alfa Romeo

Elegantna Giulia s ergelom od 150 do 510 konja

Alfa Romeo Giulia
Foto: FCA
1/8
25.11.2015.
u 18:00

Ulazni motor trebao bi biti 2,2-litreni JTDM, raspoloživ u tri razine snage, a naknadno se očekuje i Giulia s pogonom na sve kotače

Dugoočekivana talijanska limuzina sa stražnjim pogonom, Alfa Romeo Giulia, službeno još nije razotkrila sve adute, ali neslužbeno su se ipak pojavile informacije o motorima koji bi se u nju trebali ugrađivati. Kad tijekom jeseni 2016. krene u pohod na tržište, Giulia bi trebala ponuditi izbor između tri dizelska i pet benzinskih agregata.

Atraktivna limuzina javnosti je predstavljena u rujnu, na ovogodišnjem salonu u Frankfurtu, u najraskošnijoj Quadrifoglio Verde izvedbi. Do kupaca će, dakle, stići godinu dana nakon predstavljanja. Ulazni motor trebao bi biti 2,2-litreni JTDM, raspoloživ u tri razine snage. Početna će raspolagati sa 150 konjskih snaga te će biti uparena ili sa 6-brzinskim ručnim ili s 8-brzinskim automatskim prijenosom, koji će snagu slati na stražnju osovinu. Slijede 180 i 210 konja snažne izvedbe istog motora, uz koje bi naknadno na raspolaganju trebao biti i pogon na sva četiri kotača.

Ljubiteljima benzinskih motora nudit će se 2,0-litreni GME T4 (Global Medium Engine) koji će, ovisno o izvedbi, razvijati 200, 250 i 280 konjskih snaga. Trebao bi biti uparen samo s automatskim prijenosom, a uz najsnažniju inačicu opcijski će se moći izabrati i pogon na sva četiri kotača. Motornu bi gamu trebala dopuniti još dva benzinca. Giuliji QV namijenjeni su, naime, 490 i 510 konja snažne verzije 2,9-litrenog V6 biturbo motora. Ta dva motora bit će dostupna samo sa stražnjim pogonom, ali kupci će moći birati između ručnog mjenjača te 7 ili 8-brzinskog automatskog prijenosa.

Zbog korištenja laganih materijala poput karbonskih vlakana, aluminija i plastike Giulia teži 1530 kg pa joj je - u najsnažnijoj inačici - omjer snage i mase samo 3 kg/KS.

>> Nova Alfa ima stražnji pogon i ubrzanje do stotke za 3,9 sekundi

>> Talijanska Miata privlači izgledom i voznim umijećem

Komentara 9

SA
samoborka
23:12 25.11.2015.

Svidja mi se. Ako mi tko hoce kupiti ovaj autic, nek mi se javi.

ON
onle79
23:20 25.11.2015.

Konačno zadnji pogon!😊😊😊

PI
Pijanec
15:56 26.11.2015.

Takav auto meni treba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije