Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI MODEL

DS 6WR - Citroënov luksuzni crossover za kinesko tržište

Citroën DS 6WR
Foto: Citroën
1/3
15.04.2014.
u 12:21

DS 6WR će biti pušten u prodaju krajem ove godine, i to prvo u Kini

Citroën je ponudu svoje premium podmarke DS upotpunio još novim modelom. Na auto-salonu u Pekingu predstavljen je DS 6WR, crossover SUV inspiriran konceptom Wild Rubis, projektiran u Francuskoj, no namijenjen kineskom tržištu.

DS 6WR ima dosta klasičan oblik crossovera (sa strane nas pomalo podsjeća na Mercedes GLA), no ističe se zanimljivim i originalnim detaljima, poput aluminijskih krovnih nosača koji su spuštaju niz C-nosač te osebujnim prednjim svijetlima i maskom. Auto je dug 4,55, širok 1,86 i visok 1,61 metar, s osovinskim razmakom od 2,73 metra.

Opremljen je 19-inčnim kotačima, a u ponudi su dva motora - e-THP od 160 i THP od 200 konjskih snaga. Tu je i Grip Control, tehnologija koja, tvrde u Citroënu, optimizira vožnju na različitim površinama i bez pogona na sva četiri kotača.

Foto: Citroën

Novi model trebao bi Citroënu pomoći u osvajanju kineskog tržišta, na kojemu DS funkcionira praktički kao zasebna marka, pa, na primjer, ima samostalne prodajne salone. Nakon modela DS5 i DS 5LS, ovo će biti treći model DS-a koji će se proizvoditi u Kini, u tvornici u Shenzhenu.

DS 6WR će biti pušten u prodaju krajem ove godine, i to prvo u Kini, a zasad nije poznato hoće li se prodavati i na drugim tržištima.

>> Citroën DS3 Cabrio predstavljen u Laubi

>> DS5 s BlueHDi motorom od 180 KS troši tek 4,4 l

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije