Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
C4 GRAND PICASSO

Dnevni boravak na kotačima s moćnim i štedljivim dizelom

Citroën C4 Grand Picasso
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
09.02.2014.
u 15:10

Prostrani jednovolumen u proširenom izdanju pruža mnogo prostora u kabini, dok prtljažnik prima velikih 645 litara

Baš kao u dnevnom boravku osjećali smo se u proširenoj izvedbi Citroenovog jednovolumena C4 Grand Picasso. Jednovolumenska gradnja daje iznimnu prostranost ovom sedmerosjedu, koja je u grand izvedbi još izraženija.

Iako je u odnosu na prethodnika dužina ostala ista (459 cm), povećanjem međuosovinskog razmaka za 11 cm (na 284 cm), najviše su profitirali putnici u drugom redu. Štoviše, sjedala u drugom redu se mogu uzdužno pomicati za čak 15 cm, što je vrlo praktično. Možete ih pomaknuti naprijed ako se u trećem redu netko vozi ili vam treba veći prtljažnik (osnovni ima 645 litara prostora, a prošireni više od 700 l) ili ih možete pomaknuti skroz unatrag za potpuni komfor putnika u drugom redu, gdje su tri zasebna sjedala. Dva sjedala u trećem redu su više dječja ili pomoćna za odrasle na kraćim rutama (doplata 5000 kuna)

Dizajn je svemirski specifičan i nikog ne ostavlja ravnodušnim. Futurizam vlada i u unutrašnjosti, gdje dominiraju dva ekrana, 7-inčni tablet osjetljiv na dodir i 12-inčni ekran visoke rezolucije, preko kojih se prate sve informacije i upravlja svim komandama. Ovo zanimljivo rješenje prvenstveno će se svidjeti ljubiteljima high-techa.

Vozili smo najsnažniji dizelski motor u ponudi, 2-litreni HDi sa 150 KS uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Odlično vuče više od tonu i pol tešku karoseriju, a pritom je vrlo štedljiv te već ispunjava Euro VI normu. Ispušta samo 110 g/km CO2, a prosječno nam je u gradskoj vožnji trošio manje od 6 l/100 km. S bogatim Intensive paketom opreme stoji 195.216 kuna, ali mnogo dodatne opreme koja ovaj C4 Grand Picasso čini doista posebnim poskupljuje ga na 244.556 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije