Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEST: SEAT LEON ST

Dinamičan izgled prate jednako žustre vozne osobine

Seat Leon ST
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/9
19.04.2014.
u 17:00

Dizelski agregat od 105 KS radi uglađeno i tiho, a s njim i Style opremom Leon ST stoji od 160.833 kn

Jedan od najatraktivnijih karavana na tržištu dolazi upravo iz redova noviteta španjolskog proizvođača pod njemačkom kapom. Seat Leon ST prvi je karavan u obitelji ovog kompaktnog modela, a izdužena se karoserija odlično uklopila u sportski imidž marke. Dodatnih 27 centimetara dužine iza stražnje osovine potpuno se prirodno i skladno uklopilo u profil automobila.

Iza sportsko-elegantnih linija krije se izdašan prostor za vozača i putnike, ali i prtljažnik obujma 587 litara. Već nam je taj prostor tijekom testa bio i više nego dovoljan za sve dnevne potrebe prijevoza stvari, a spuštanjem naslona stražnje klupe otvorilo se ukupnih 1470 litara prostora.

Iako je riječ o karavanu, vozač se ovdje ne mora odreći dinamične vožnje. Leon ST agilan je, upravljiv i sportski udoban. Na udobnost se ne mogu požaliti ni putnici na prostranoj stražnjoj klupi, a istovremeno je napredan Leonov ovjes podešen po mjeri dinamičnijeg vozača.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Testni Leon ST pokreće 1,6 TDI motor sa 105 KS, uglađenog i tihog rada. Takav, uz Style opremu, stoji od 160.833 kn. Preciznom 5-stupanjskom ručnom mjenjaču poželjeli bismo samo da ima još i šesti stupanj prijenosa, jer bi tako isprobani Seat Leon ST bio (još) štedljiviji. Ugodnoj vožnji pomaže i dobra opremljenost. Već je početna oprema bogata, a Style razina, među ostalim, obuhvaća sedam zračnih jastuka, tempomat, putno računalo, automatski klima-uređaj, radio CD MP3, ABS, ASR, ESC, XDS, automatski postkolizijski sustav, progresivni servo upravljač.

>> Atraktivan kompaktni karavan Španjolci daju za 121.728 kuna

>> Seat Leon Cupra novi je kralj 'ringa'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije