Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TESTIRALI SMO

Citroën C3 ugrađenom kamerom bilježi događaje ispred sebe

http://www.vecernji.hr/automobili/pa-stvarno-je-isti-cactus-novi-citroen-c3-privlaci-suv-izgledom-1137731
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/3
25.02.2017.
u 09:00

Povezivi su danas svi modeli, navigaciju i stražnju kameru također već imaju svi. Citroën je u novom C3 ponudio ConnectedCam

Vedar karakter Citroëna C3 posebno je došao do izražaja u isprobanoj crveno-bijeloj kombinaciji.

Razigrani interijer podilazi mlađoj publici. Instrumenti su jednostavni, komande pročišćene od suvišnoga. Veliki 7-inčni multimedijski dodirni ekran centralna je jedinica putem koje se upravlja audio sustavom, klima-uređajem, navigacijom...

U unutrašnji retrovizor novog C3 ugrađena je HD kamera povezana s internetom, ConnectedCam, te je tako Citroën prvi proizvođač koji je takvu opremu tvornički ugradio u automobil. U slučaju nezgode automatski se aktivira i snima 30 sekundi prije i 30 sekundi poslije događaja. Vozač kameru može aktivirati i sam, kako bi zabilježio neku situaciju ispred vozila ili u njemu, a fotografiju ili snimku može podijeliti na društvenim mrežama.

Zahvaljujući dobrom ovjesu i boljoj zvučnoj izolaciji, vožnja je ugodna. C3 je upravljiv i pregledan, te je njime lako manevrirati i u skućenijim uvjetima. Trocilindarski benzinac sa 82 KS i 118 Nm dostatan je za gradske potrebe. Uparen je s osrednjim ručnim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa. Prosječnom potrošnjom od 6,3 l/100 km možemo biti zadovoljni. Bogati C3 1,2 PureTech Shine stoji od 102.900 kuna.

>> 'Pa stvarno je isti Cactus!' Novi C3 privlači SUV izgledom

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
17:06 26.02.2017.

evo malo da objasnim lumenima kojima nije jasno snimanje 30 sek prije i nakon događaja.... Imam nešto slično na svom autu, naknadno ugrađeno i intervale snimanja podešavam sam (opcija od 15 sek do 5 min). Naime, kamera snima kontinuirano, cijelo vrijeme.... Snimanja ima očigledno podijeljena na ograničene vremenske clipove od po 30 sek. (kada istekne 30 sek, započinje snimanje slijedećeg i tako stalno). Kada napuni memoriju (SD ili HDD ovisno kako su riješili tehnički) kamera presnimava najstarije zapise. Događaj se može zabilježiti tako jer ima tzv G-sensor koji se aktivira iznenadnim promjenama brzine uslijed udarca, naglog kočenja ili pak aktivacijom zračnih jastuka. Tada se aktivira tzv Emergency lock recording i on ne dozvoljava da se HDD ili SD kartice izbrišu klipovi od 30 sek prije odnosno nakon događaja. Ne želim braniti novinare, ali napisali su korektno (koliko su od tog razumjeli, u to ne ulazim),

VN
Vezda-nam-nekak-bu
01:47 26.02.2017.

Ha, ha, ha! Piše novinar: ¨U slučaju nezgode automatski se aktivira i snima 30 sekundi prije i 30 sekundi poslije događaja.¨ Otprilike isto kao da vam liječnik kaže, uzmite pilulu pola sata prije nego osjetite glavobolju!

SD
sdpesticid
02:07 26.02.2017.

U slučaju nezgode automatski se aktivira i snima 30 sekundi prije i 30 sekundi poslije događaja. ?? tko je ovo testirao i pisao, moliti ću lijepo ? kako software ( kamera ) zna kada će nezgoda ako se uključuje 30 sec. prije nezgode ? i ti sada kupi citroen ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije