Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠKODA FABIA

Češka marka razotkrila treću generaciju gradskog automobila

Škoda Fabia
Foto: Škoda
1/9
25.08.2014.
u 13:54

Kompaktni model koji vizualno pršti energijom, a ujedno traži 17 posto manje goriva u Hrvatsku stiže u siječnju

Škoda je - uoči premijernog izlaganja na međunarodnom salonu u Parizu početkom listopada - objavila prve potpune fotografije treće generacije Fabije. Novu Fabiju u Hrvatskoj možemo očekivati tijekom siječnja, a već je ranije potvrđeno kako je češki gradski model preuzeo dizajnerske elemente s atraktivnog koncepta VisionC.

- Sa studijom dizajna Škoda VisionC pokazujemo način na koji Škoda uspijeva spojiti visoku funkcionalnost s ekspresivnijim, oštrijim i emocionalnijim dizajnom. Ovaj novi smjer u dizajnu predstavlja sljedeći korak u razvoju naše marke. Nova Fabia po prvi puta poseže za ovim stilskim elementima. S dizajnerskim elementima studije VisionC Fabijin je dizajn postao izražajniji, dinamičniji te naglašeniji u sportskom smislu - objasnio je Jozef Kabaň, glavni dizajner marke Škoda.

Ukratko, iz Škode kažu da su prilikom razvoja treće generacije Fabije više pažnje posvetili sportskim karakteristikama te su automobil dizajnirali općenito ‚energičnije’. Rezultat je novo, svježe i moderno malo vozilo, koje bi u svom segmentu trebalo postaviti nova mjerila.

Foto: Škoda

Uz emocionalniji dizajn, Fabia u novom izdanju donosi i brojne druge prednosti. Prostrana je, praktična, štedljiva i inteligentna kao nikada do sada. Od prethodnice je 65 kilograma lakša, te u početnoj izvedbi teži samo 980 kilograma. Gradskom automobilu snažnog karaktera i s tipičnim Škodinim genima uravnotežene su proporcije. Prtljažnik je porastao i postao najveći utovarni prostor u segmentu, dok je putnički prostor postao širi i duži. U tu svrhu je uvedeno čak deset novih ‚Simply Clever’ rješenja, među kojima je i, po prvi puta u nekom Škodinom modelu, MirrorLink tehnologija pomoću koje se pametni telefon može spojiti s vozilom.

Također, nova Fabia se može individualizirati više no ikada. Na raspolaganju će biti 15 vanjskih boja i poseban koncept boja s mogućnošću individualnog odabira boje krova te boja za naplatke i vanjska zrcala. Nova je Fabia ujedno preuzela inovativne sustave potpore iz viših klasa vozila.

>> Terenska Octavia za pustolove i šminkere

>> Škoda Rapid Spaceback - križanac kompakta i karavana

Komentara 2

BO
bongosol
22:32 28.08.2014.

kanta sastavljena od odbaćenih vw dijelova !

Avatar SMECHAR
SMECHAR
20:26 25.08.2014.

To bi trebao biti "jeftini" gradski automobil. Od njega se ne očekuje da izgleda wau kada je o Škodi riječ. Dobri i provjereni motori, solidan izgled i povoljno održavanje trebali bi biti aduti tog automobila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije