Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi Superb

Češka limuzina progurala se u vrh srednje klase

Škoda Superb
Foto: Škoda
1/5
26.05.2015.
u 18:15

Škoda Superb izgleda odlično, s koje god ga strane pogledali

Već s prvom pokazanom skicom Škoda je bila jasna - novi Superb bit će najbolji automobil u povijesti češke marke, koja djeluje u okviru Volkswagen grupe. Superb se uspio progurati u vrh srednje klase. Izgleda odlično, s koje god ga strane pogledali.

U novoosmišljenom interijeru sve miriše na premium, posebno u opremljenijim primjercima. A u njima se - što serijski, što opcijski - nude napredni sigurnosni pomagači pristigli iz viših klasa vozila, kao i elementi za veći komfor i bolju povezivost. Primjerice, klima-uređaj dolazi i u trozonskoj opciji, a u ponudi je i pomični panoramski krov, grijanje vozila u mirovanju, kamera za vožnju unazad, adaptivni tempomat, automatsko parkiranje i lakši izlazak iz parkirnog mjesta...

Novi Superb nudi do devet zračnih jastuka, a serijski je opremljen el. kontrolom stabilnosti, multikolizijskom kočnicom, sustavom za zaustavljanje u kritičnim gradskim situacijama, elektroničkom kontrolom tlaka u gumama, sedam zračnih jastuka, ali i proširenom funkcijom elektroničke blokade diferencijala (XDS+). Novi motori do 20 su posto snažniji i do 30 posto štedljiviji. U GreenLine izvedbi Superb troši samo 3,7 l/100 km i ispušta 95 grama CO2 po km. Moderna motorna gama obuhvaća pet TSI benzinaca i tri TDI dizelaša. Snaga benzinaca je između 125 i 280 KS, a dizelaši nude od 120 do 190 konja. Osim uz osnovni benzinac, uza sve se motore nude mjenjači s dvije spojke, a na raspolaganju je i 4x4 pogon na osnovi Haldex-5-spojke. U vožnji se novi Superb pokazao u odličnom svjetlu - dinamičan je, upravljiv, ugodan. Novi Superb je prva Škoda s adaptivnom regulacijom postroja (DCC) i odabirom profila vožnje.

Superb je uvjerljivo najprostraniji model u segmentu, s najvećim prtljažnikom. Dužinski, do pet metara nedostaje mu samo 14 cm. U visinu broji 146,8 a u širinu 186,4 cm. Zahvaljujući novoj modularnoj platformi, razmak između kotača je povećan, pa i putnici na stražnjoj klupi imaju kraljevski tretman. Sa 625 litara zapremine prtljažnik novog Superba prima 30 litara više nego prtljažnik njegova prethodnika, a uz stražnja sjedala preklopiti se može i suvozačevo. Novi Superb u Hrvatsku stiže u prvom tjednu srpnja. Cijena mu još nije poznata.

Foto: Škoda

>> Škoda u Pragu predstavila novi Superb

>> Škodini studenti izradili pick-up verziju Fabije

Komentara 12

AA
aabbcc
23:28 29.05.2015.

Salu na stranu ali mislim da se vise ne ugraduju navigatori u nova auta, brzo zastarijevaju a mobil-telefon daju i 10 puta veci izbor navigacija i pitam se kome ce i ove postojece u ducanima utrpati ? Ovaj na slici nije ni polozajem prilagodljiv kao mobil-telefon kojim mozete i u kafani planirati.....

BO
borac2525
18:27 26.05.2015.

Passat .

Avatar Vigo__the__Carpathian
Vigo__the__Carpathian
07:31 27.05.2015.

Gigli i Samborka,jel mozete biti ja-dni-ji???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije