Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE TEHNOLOGIJE

Cadillac će iduće godine umjesto retrovizora imati monitor

Cadillac
Foto: Cadillac
1/4
22.12.2014.
u 11:47

Vozači će na monitoru moći gledati prijenos sa stražnje kamere

Retrovizori bi uskoro mogli postati stvar prošlosti. Naime, Cadillac je prošli tjedan najavio da će njihov novi model CT6 od kraja 2015. godine umjesto unutarnjeg retrovizora imati monitor slične veličine na kojemu će vozači moći gledati prijenos s kamere na stražnjem dijelu automobila.

Među prednostima ovakvog sustava su širi kut gledanja i bolja preglednost jer vozačima pogled neće zaklanjati nosači krova, prtljaga ili putnici na stražnjem sjedalu. Za monitore će biti zadužen Sharp.

Cadillac nije prvi koji je došao na ovu ideju. Nissan je ranije ove godine predstavio svoju tehnologiju virtualnog zrcala, takozvani Smart Rearview Mirror, koja bi također trebala biti na tržištu iduće godine.

Foto: Cadillac

>> Je li realno sanjati o prometu bez žrtava?

>> Nissan Note oko sebe širi napredan sigurnosni štit

Komentara 1

DU
Deleted user
12:31 26.12.2014.

Da, jedino je pitanje kako to radi po kisi, ili na blatnoj cesti. Malo kise ili blata - i parkirna kamera ne radi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije