Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONCEPT AIRCROSS

Budući Citroënov crossover ide Cactusovim stopama

Citroën Aircross
Foto: Citroën
1/5
13.04.2015.
u 18:00

Ono što Aircrossu daje prepoznatljivost su Airbump elementi uvedeni na C4 Cactusu

Da nas Citroen nije prije godinu dana iznenadio malim crossoverom C4 Cactus, koji se samo neznatno razlikuje od svog avangardno dizajniranog koncepta, ne bismo ni pomislili da je koncept Aircross, koji će biti francuska zvijezda šangajskog autosalona, vrlo blizu serijske proizvodnje. Po uzoru na razigrani C4 Cactus, francuski dizajneri su se opet poigrali i napravili vrlo futuristički crossover koji bi trebao zamijeniti nekadašnji C-Crosser koji se proizvodio u Japanu, kao preobučena verzija Mitsubishi Outlandera, kao i C4 Aircross (brat blizanac Mitsubishi ASX-a).

Stražnja 3D svjetla

Glatki i homogeni prednji i stražnji odbojnik nositelji su identiteta Citroena. Sprijeda u prvom planu nalazimo chevrone i svjetlosni potpis na dvije razine, uveden na modelu C4 Picasso. Jednako tako, stražnja svjetla s efektom 3D tehnički su i vizualno izražajna. A ono što Aircrossu daje prepoznatljivost su Airbump elementi uvedeni na C4 Cactusu. Za Aircross su razvijeni Alloy Bump, koji štite od bočnih sudara vidljivim “oblogama”.

Spužvasti Alloy Bump

Elementi Alloy Bump sastoje se od spužvaste strukture od aluminijske pjene koja vrlo dobro apsorbira energiju.Taj materijal dolazi iz svijeta automobilizma i sjedinjuje zaštitu, lakoću i estetiku. To inovativno rješenje prilagođeno je potrebama SUV segmenta. Nadalje, Air Sign, kromirani potpis koji naglašava stražnje staklo i ujedno čini tunel kroz koji struji zrak te ventilacijski otvori Air Curtains pridonose ukupnoj aerodinamičnosti koncepta.

I u unutrašnjosti je inovativan i moderan. Opremljen je s dva zaslona HD razlučivosti i dijagonale od 12 inča, a jedan od njih je pokretan pa se može dijeliti sa suvozačem. Postavljen je na vodilicu i može se jednostavnim pokretom ruke pomaknuti prema suvozaču pomoću senzora na konzoli.

>> Cactus je prava atrakcija na cesti, a u najštedljivijoj verziji troši 5 litara

>> Serijski C4 Cactus izgleda radikalno kao i koncept

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije