Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

BMW serije 4 Gran Coupe

BMW 4
Foto: BMW
1/2
PR
Autor
PR članak
11.07.2014.
u 08:30

BMW s novom serijom 4 Gran Coupe predstavlja prvi četverovratni coupe u srednjoj premium klasi (potrošnja goriva kombinirano: 8,1-4,5l/100 km; emisija CO2 kombinirano: 189-119 g/km. Treći model unutar serije 4, novi Gran Coupe, dugačak je 4 638 milimetara, širok 1 825 milimetara i s osovinskim razmakom od 2 810 milimetara ima identične dimenzije kao serija 4 s dvoja vrata.

Razlika je ta što je kod BMW serije 4 Gran Coupe krov za 12 milimetara viši i 112 milimetara duži te se elegantno spaja sa stražnjim dijelom vozila. Nudi se više mjesta u unutrašnjosti, kao i veća udobnost sjedala. Prtljažnik je sa zapremnimom od 480 l veći za 35 l od prtljažnika manje verzije serije 4.

Fleksibilnost povećava i naslon stražnjih sjedala koji se može odvojeno preklopiti. Maksimalna zapremnina prtljažnika se tako povećava na 1 300 l i po tome zauzima prvo mjesto među četverovratnim premium coupe-ima u toj klasi. U prednjem djelu pomoću „layering-a“ – praktične podjele prostora putem slojeva linija i površina – do izražaja dolazi tipična orijentacija prema vozaču.

Iznimne kombinacije materijala i visoka kvaliteta potvrđuju premium ambijent novog BMW-a serije 4 Gran Coupe. Na tržištu će se nuditi osnovna verzija opreme, uz dodatna tri različita paketa opreme te M sportski paket. Isto tako, u ponudi je pet snažnih motora niske potrošnje. Najjači model je šestcilindrični benzinac 435i (potrošnja goriva u gradu/izvan grada/kombinirano: 11,4/6,2/8,1 l/100 km; emisija CO2 kombinirano: 189 g/km) s 3,0 l radnog obujma i 225 kW/306 KS.

Također se nude modeli 428i Gran Coupe, 420i Gran Coupe, 420d Gran Coupe i 418d Gran Coupe. Svi dizelski i benzinski motori koriste najnoviju BMW TwinPower Turbo tehnologiju i zadovoljavaju EU6 normu ispušnih plinova. Od početka su modeli BMW 428i Gran Coupe i 420d Gran Coupe po želji dostupni i s pogonom na sva četiri kotača xDrive. Dok je ručni mjenjač sa šest brzina u serijskoj opremi, opcionalno se svi motori mogu naručiti i s automatskim mjenjačem Steptronic ili Steptronic Sport s 8 stupnjeva. Ekonomičnost ovog modela je jedna od glavnih njegovih karakteristika: štedljivi benzinski i dizelski motori, inteligentan koncept uporabe laganih materijala i optimizirana aerodinamika s „Air Curtain“ i „Air Breather“ otvorima za opstrujavanje zraka. Niskoj potrošnji u prilog idu između ostalog i Auto Start Stop funkcija i regeneracija energije kočenja

Uz BMW serije 4 Gran Coupe možete iskoristiti i ponudu BMW ConnectedDrive-a. Između ostalog možete izabrati Head-Up zaslon, navigacijski sustav Professional, Driving Assistant i aktivni tempomat sa Stop&Go funkcijom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?