Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA TESTU

'Automatizirana' Corsa za prihvatljivih 112.770 kn

opel corsa
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/7
20.08.2016.
u 15:00

Automatizirani mjenjač povoljniji je od automatskog, učinkovit kao ručni, a ima i potpuno automatski način rada

Opelova Corsa u Color Edition izdanju te opremljena 1,4-litrenim benzincem od 90 KS i automatiziranim mjenjačem nije česta na našim cestama. To se prvenstveno odnosi na mjenjač, jer općenito se za automatike smatra da im je - zbog cijene i imidža - mjesto u većim i skupljim autima.

No, Opelov MTA5 automatizirani je 5-stupanjski prijenos. Omogućava potpuno automatski način rada, ali vozač stupnjeve prijenosa može mijenjati i ručno. U odnosu na prethodnu generaciju takvog mjenjača, kod ovog novog izmjene su mekše, uglađenije, no ne i munjevito brze. Zadrške ima, to se ne može poreći, ali bit ovog mjenjača i nije u brzinskom natjecanju s najmodernijim automatskim prijenosima. Opelov Easytronic bitno je povoljniji od automatika, pa tako i kupcima kojima je klasičan automatski mjenjač nedostižan pruža udobnost automatskog mjenjača,a učinkovit je poput ručnog. Uparen s 1,4 benzinskim motorom deklarirano troši 4,7 l/100 km.

Color Edition izdanje u Corsu je ugradilo i obilje opreme koja podiže komfor, sigurnost, ali i vizualni dojam. Isprobani model ima, primjerice, krov u drugoj boji (crnoj), dodatno zatamnjena stražnja stakla, LED dnevna svjetla, sportska prednja sjedala, automatski klima-uređaj, putno računalo, tempomat, grijani vjetrobran, upozorenje na vozilo u mrtvom kutu... Ovakva bogata Corsa s automatiziranim mjenjačem stoji 112.770 kuna.

>> Skok prodaje novih automobila: U sedam mjeseci prodano 20 posto više vozila nego lani

Komentara 3

Avatar Oblak123
Oblak123
14:04 21.08.2016.

113 tisuća kuna za Corsu, dodaš još 7-8 somova i imaš za novu Astru koja je veća i ljepša...

TO
tovaravot
18:22 20.08.2016.

117k kuna za... kahlicu?

HA
hacker
15:44 22.08.2016.

Nevjerojatno ružan auto, pogotovo kada se pogleda s boka kao neki furgon - Tko je imao samo ideju dodati još jedan prozorčić u kutove A nosaća - isti problem kao kod Punta i Fieste. Dodatni A nosać zbog prozorčića znatno smanje preglednost, prije par godina upravo zbog te "dizajnerske i tehničke" greške popljuvan od Njemačkih novinara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije